El Centre Cultural Mario Monreal acull el projecte Machina et Schola

La presentació del projecte serà el 6 de març a partir de les 18.30 hores
Imagen 1
El pròxim 6 de març, a partir de les 18.30 hores, el C.C. Mario Monreal de Sagunt acollirà la presentació del projecte Machina et Schola, patrocinat per ArcelorMittal Sagunt i en el qual intervenen i col·laboren, a més de l'Ajuntament de Sagunt, a través de la regidoria d'Educació, l'associació Ludere et Discere-Domus Baebia i tots els centres d'educació secundària, batxillerat i formació professional del municipi. A l'acte assistiran els alumnes que han treballat en la primera fase del projecte al llarg del curs 2016-2017.
 
Es tracta d'una iniciativa plantejada per ArcelorMittal que encaixa en l'estratègia de RSC (Responsabilitat Social Corporativa) de la multinacional d'acer i que, a més, s'alinea amb el principi de suport als denominats projectes STEM, amb els quals es reforça el coneixement dels alumnes en quatre disciplines acadèmiques: Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques.
 
El projecte Machina et Schola té com a objectiu prioritari la recuperació històrica de l'ús que Sagunt ha donat a l'acer i, posteriorment, als metalls. El projecte pren com a punt de partida l'època romana, concretament el Circ Romà. Sota este prisma, els centres d'educació han treballat en les diferents modalitats amb la finalitat de recrear aquells aspectes característics de l'etapa i l'escenari romà. Serà en l'exposició del pròxim dilluns quan es donen a conéixer alguns dels primers productes generats en la primera fase del projecte que, treballant en equip, han escollit dins d'un marc general una part a desenvolupar segons algunes de les especialitats formatives del seu centre.
 

 
Per a les pròximes etapes, que tindran la durada d'un curs escolar, els alumnes i centres educatius involucrats en el projecte tractaran també l'edat romana, però centrant-se en diferents escenaris; en este cas seran el Teatre i Amfiteatre.
 
A través d’este projecte impulsat per ArcelorMittal es pretén fomentar el treball en equip dels diferents centres educatius del municipi, així com ampliar el coneixement dels ciutadans sobre diferents aspectes de l'època romana i els materials utilitzats mitjançant l'exposició pública de les peces fabricades en cada etapa del projecte Machina et Schola i que s'exposaran en la futura Domus Civitas Amabilis, amb tallers d'aprenentatge de la cultura clàssica orientada a un públic familiar.
 
El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, assegura que este projecte conjunt que patrocina Arcelor Mittal “és pioner en el nostre país. Agraïm la responsabilitat social corporativa d'una empresa tan important com ArcelorMittal en un projecte educatiu que involucra de manera conjunta els instituts del municipi en un objectiu comú”. Els instituts participants són IES Clot del Moro, IES Jorge Juan, IES Eduardo Merello, Secció Jaume I, IES Camp de Morvedre i, en procés, IES María Moliner.
 
Per a ultimar els detalls, els directors dels instituts, l'Ajuntament i el coordinador de responsabilitat corporativa d’ArcelorMittal, Xavier González, es van reunir el dilluns 27 de febrer en el C.C. Mario Monreal.