El Centre Cultural Mario Monreal acull la presentació del llibre “Escrits contra el silenci”, de Toni Mollà

L'alcalde de Sagunt presenta junt a l'escriptor este llibre homenatge a Joan Fuster en el 25 aniversari de la seua mort
Imagen 1Imagen 2
El Centre Cultural Mario Monreal ha acollit la presentació del llibre Escrits contra el silenci, una sèrie de textos sobre Joan Fuster en el 25 aniversari de la seua mort. En la presentació van estar presents l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona; l'autor del llibre, Toni Mollà; l'editor, Manuel Gil, i el periodista Toni Gómez.
 
L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha declarat que “com a filòleg” va tenir “el privilegi de ser alumne de Fuster quan va haver de guanyar-se el pa com a professor i va impartir cursos de doctorat”. Sobre el llibre de Mollà, Fernández assegura que “tot aquell que tinga una mica d'interés per este país en el qual vivim i més encara si es dedica a la política se sentirà al·ludit. És un llibre que parla de Fuster però sobretot d’eixa part de Fuster en la qual hi ha una reflexió sobre un país tan complicat com este en el qual ens ha tocat nàixer”.
 
“Toni Mollà és coneixedor directe de tota l'obra de Fuster i per tant pot traure-li tots els sentits, i no solament de Fuster sinó de tots aquells que han treballat a partir de Fuster”, ha afegit Fernández.
 
Mollà va explicar les motivacions que el van portar a interessar-se per la figura de Fuster. “Jo vaig estudiar Magisteri i després vaig estudiar Periodisme. En 1975, l'any en què va morir Franco, vaig llegir Nosaltres els valencians i allò va ser un flaix per a mi”. L'escriptor va rememorar en la presentació anècdotes conjuntes amb Joan Fuster i va reflexionar sobre qüestions com la Batalla de València i les diferents interpretacions que s'han fet sobre l'obra de Fuster al llarg dels anys.