El Consell Agrari de Sagunt donarà ocupació a 102 persones en el mes d'agost

Comptant amb la subvenció del Servei Públic d'Ocupació Estatal, l'Ajuntament de Sagunt generarà diferents llocs en el sector agrícola per a pal•liar la desocupació en el mes d'agost
Imagen 1
El Consell Agrari de l'Ajuntament de Sagunt donarà treball a 102 persones aturades del sector agrari en el mes d'agost. El requisit que demanen per a poder accedir a l'ocupació és que han de tenir al dia les cartilles agràries. Aquesta iniciativa, que es realitza tots els anys, compta amb la subvenció del Servei Públic Ocupació Estatal (SPEE), i suposa una inversió total de 169.000 €, dels quals l'Ajuntament de Sagunt aporta 22.000 €.
 
Així doncs, aquest pròxim mes d'agost s'executaran diferents actuacions mediambientals en els camins de la Torreta, Marjals, Rolls i Victoria. De la mateixa manera, es faran actuacions mediambientals en els paratges de Llíria i Convent, Gausa i Penós. Amb totes aquestes accions es pretén aconseguir la restauració de cunetes i la reparació de defectes en el ferm, el moviment de terres amb la finalitat d'eliminar d'arrel les plantes més vigoroses com les asteráceas. Un altre punt a destacar és l'aplicació d'herbicida selectiu per a perllongar la nova aparició de males herbes, el rasanteo, compactació i hormigonado dels sots del ferm, i l'estabilització de talusos del camí en llocs puntuals i la neteja i esbrosse de les sèquies. També es procedirà a l'adequació de les sèquies de la Marjal Almardà i la Marjal del Moro, s'escometran actuacions en les zones forestals municipals i es retiraran els enderrocs i altres residus clandestins en l'entorn rural. cal assenyalar que el Servei Públic d'Ocupació Estatal concedeix una subvenció de 146.000 €, i l'Ajuntament de Sagunt aporta la resta, que són 22.000€, doncs s'obté uns 169.000 € per a portar aquesta iniciativa a cap. 
 
L'Alcalde, Quico Fernández, comenta: “tots els anys durant l'estiu, tenim una oportunitat de demanar una subvenció al Servei Públic Ocupació Estatal, en aquest cas, 146.800 € als quals se sumen 22.241 € de l'Ajuntament, per a donar treball a 102 persones que provenen del sector agrícola, que tenen al dia les cartilles agràries, amb la finalitat de pal·liar l'atur en el sector Agrari”. També afig: “en el mes d'agost anem fer actuacions en els camins, com per exemple el camí de la Torreta, camí de les Marjales, Rolls, però també actuacions ambientals en les Marjales de Moro i Almardà, i de pas anem a retirar alguns abocadors il·legals que hi ha en el nostre entorn rural”. Quico Fernández, fa una crida a la població: “aprofite l'ocasió per a fer una crida al civisme, doncs disposem d'un ecoparc fix gratuït, tenim també un ecoparc mòbil que es desplaça a la zona de Almardà i a les muntanyes, que es troba els dimecres en el mercat de Sagunt i els dijous en el mercat del Port. No hi ha justificació perquè la gent puga tirar residus d'obres, mobles, etc, ja que és una falta de civisme molt important”. Finalment, l'Alcalde acaba concloent sobre el pla d'aquestes actuacions: “és una bona notícia que sumada al pla d'ocupació, tindrà un efecte positiu sobre les famílies que pateixen una situació de desocupació crònica”.