El Consell Local Agrari presenta les III Jornades Tècniques Agrícoles

Estes jornades estan formades per tres ponències repartides en dos dies

Este matí s'han presentat les III Jornades Tècniques Agrícoles organitzades pel Consell Local Agrari de Sagunt en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de València. Estes jornades consistiran en dos sessions que se celebraran en la sala d'actes del Consell Local Agrari els dies 11 i 17 de juny.

La presidenta del Consell Agrari, Ana María Quesada, ha assegurat que tots els assumptes que es tractaran en les jornades «estan consensuats amb els agricultors». A més, ha ressaltat que durant les jornades hi haurà berenars, que pretenen ser «un punt de trobada per a intercanviar opinions i tindre converses disteses en les quals compartir possibles problemes, solucions o bones pràctiques». Així mateix, el secretari del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Llevant, José Carbonell, ha confirmat que tots els temes estan enfocats «a les característiques de Sagunt» i que es tracta d'un programa «molt equilibrat».

En la primera jornada es tractaran temes com la necessitat de generar noves narratives al voltant de l'agricultura per a poder vendre millor, serà de la mà d'Alicia García i Kike Correcher de l'agència de comunicació FILMAC. Esta és «una manera d'incitar a millorar i adaptar la comunicació a les necessitats actuals, o a l'espectre de comunicació actual», ha afirmat José Carbonell.

En la segona jornada, podran gaudir de dos ponències. En primer lloc, Carlos Baixauli, director del Centre d'Experiències Cajamar, exposarà sobre varietats o cultius emergents de 17 a 18 hores. I César Monzó, investigador de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), presentarà el tema sobre les plagues, en concret la de l'aranya roja (Tetranychus urticae) de 18.30 a 19.30 hores. «Si som capaços d'avançar-nos als problemes serem capaços de reduir els danys i les despeses que estes plagues ens poden ocasionar», ha expressat Carbonell sobre este tema.

A estes jornades es pot assistir presencialment en la sala d'actes del Consell Local Agrari o per streaming. Les inscripcions es poden fer a través de l'email promocioeconomica@aytosagunto.es o mitjançant el telèfon 962655886.