El delegat de Patrimoni Cultural lliura el Pla Director de la Gerència a tots els partits

Un video realitzat a manera de complement audiovisual acompanyarà a les sol·licituds de finançament que es demanden
Imagen 1

 

 

El delegat de Patrimoni Cultural, Pablo Abelleira, va lliurar ahir durant la comissió d'Urbanisme el Pla Director de la Gerència a tots els partits polítics. Este Pla, realitzat per Carmel Gradolí, va acompanyat d'un video lligat a l'estudi sociològic dels processos participatius sobre la Gerència.

 

El video servirà a manera de complement audiovisual per a totes aquelles sol·licituds de finançament que es demanden a les administracions autonòmiques, nacional i europea. En el ple de gener s'iniciarà el procés per a l'aprovació definitiva del Pla.

 

Pablo Abelleira assegura que referent al diagnòstic sobre els usos de l'àrea dotacional de la Gerència “s'encarrega a un sociòleg perquè dins de l'àmbit del patrimoni cultural i industrial estudiem com es generen discursos i posicions enfront de la idea de la recuperació i posada en valor del passat”. Per a Abelleira “el patrimoni rescata allò que ha perdut la seua funcionalitat i li torna a donar un nou sentit en el present i per al futur”.

 

Respecte a les rehabilitacions i recuperacions patrimonials, el delegat afirma l'existència de “molts i divergents punts de vista sobre com s'han de fer les coses i, per aquesta raó, a més d'estudiar obres i edificis és necessari estudiar als diferents agents socials que debaten i impulsen les recuperacions patrimonials. Entre ells, les portaveus polítiques i les administracions, els professionals, els tècnics, el teixit empresarial, el teixit associatiu i la població local de referència patrimonial."

 

El Pla Director de la Gerència té la funció de donar resposta a les necessitats de la Ciutat Jardí, les antigues oficines, el Casino i l'Economat. En aquest sentit, des de la regidoria i les associacions vinculades a la posada en valor del patrimoni, es reafirmen en els usos socials, culturals i mediambientals, a més de considerar necessari fixar els usos dotacionals de la zona. Per a açò, incideixen en la importància del temps, ja que “pot ser que quan es vulga fer alguna cosa ja siga tard”. La vocació d'aquest projecte és “ser de tots, per a tots”.​