El departament de Joventut i Infància posa en marxa dos laboratoris creatius destinats a persones creadores

Estos tallers, centrats tant en l'àmbit de les arts escèniques com en l’audiovisual, estan destinats a persones menors de 30 anys de tota la comarca del Camp de Morvedre

La Regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt, dins del seu Programa Cultura Jove, torna a posar en marxa dos laboratoris creatius, un dedicat a les arts escèniques, davall la direcció de Paco Zarzoso i un altre de caràcter audiovisual dirigit per Vic Pereiró. En tots dos es procedirà a una selecció d'actors, actrius i projectes, amb els quals en format de taller es treballarà durant el primer semestre de 2022. Estes dos iniciatives van dirigides a creadors i creadores del Camp de Morvedre menors de 30 anys. L'activitat és completament gratuïta.

En el cas del Lab Escènic, la idea d'este taller escènic és que un grup de jóvens actrius i actors o interessats en l'escriptura dramàtica, puguen treballar amb el director Paco Zarzoso. El treball realitzat es mostrarà en un espai escènic no convencional el mes de juny de 2022. L'alumnat serà l'encarregat de generar el projecte i actuaran com a portaveus de les malalties socials i vitals d'una generació, la seua, al mateix temps que es dibuixaran llaços i vincles amb dos generacions arrere, la de les seues àvies i avis, als qui els convidarà a participar en el projecte conjunt a partir dels seus testimoniatges sobre la seua visió del món des d'aquells anys en què eren també uns jóvens en una realitat tan diferent a l'actual, però marcada per problemàtiques i expectatives de futur singulars que ajuden a traçar ponts. Este projecte compta amb el suport de la Diputació de València a través de la Sala Escalante.

Respecte a CampD. Lab Audiovisual, este taller oferix la possibilitat d'analitzar, desenvolupar i potenciar la idea inicial, projecte o peça en fase de producció al costat de professionals del sector i tutoritzar al costat de la persona creadora per a trobar les vies per a fer realitat la realització del projecte audiovisual i donar-lo a conéixer. El laboratori oferix assistència al desenvolupament de projectes audiovisuals, tutories creatives individuals, consultoria professional, seguiment de projectes durant fases de desenvolupament i/o producció, sessions de formació individual específica per professionals del sector, estudi de maneres i fonts de finançament i l'ajuda a la difusió i distribució del projecte acabat per part de la Regidoria de Joventut.