El diumenge 5 de juny se celebrarà el Dia del Medi Ambient

Diumenge que ve se celebrarà el dia del Medi ambient en el Triangle Umbral amb tallers infantils, contacontes i projectes d'entitats locals

Diumenge que ve, 5 de juny, se celebrarà el Dia del Medi ambient en el Triangle Umbral de Port de Sagunt. Aquesta iniciativa, dirigida a tots els públics i que té com a lema: “Tu eres part de la cadena”, consta de dos vessants: una fira en la qual s'exposaran projectes de diverses entitats locals i es realitzaran una sèrie d'activitats lúdic-formatives, com a tallers infantils o conta contes, relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic i la defensa del medi ambient. I una altra, amb un concert de Jazzteam, un videomaton, en el qual qualsevol pot expressar la seua opinió sobre el medi ambient a Sagunt, i degustació d'aperitius ecològics. Aquesta fira ha sigut organitzada per Acció Ecologista Agró, amb la col·laboració de la delegació de Medi ambient de l'Ajuntament de Sagunt.
 
Paral·lelament, s'està desenvolupant l'edició XVI de les Jornades sobre Patrimoni Natural del Camp de Morvedre, organitzades pel Centre d’Estudis Camp de Morvedre, Grup d’Estudis Mediambientals “Salvador Vilalta”, que també compta amb la col·laboració de la delegació de Medi ambient de l'Ajuntament de Sagunt i la Fundació Bancaixa Sagunt. En aquestes jornades s'impartirà el dia 3 de juny una conferència, a les 19 hores, en la Casa de Cultura Capellà Pallarés, sobre Bioresidus en la lluita contra el canvi climàtic, pel biòleg Jordi Baucells. Aquest acte serà completament gratuït i no cal apuntar-se prèviament.
 
La regidora delegada de Medi ambient, Teresa García ha declarat que: “el dia 5 farem una sèrie d'activitats relacionades amb la divulgació i conscienciació sobre temes relacionats amb el medi ambient. El Centre d’Estudis ha preparat unes jornades i Agró, unes activitats, que han comptat amb diferents associacions. Aquestes iniciatives formen part de la necessària creació de consciència social en matèria ambiental”. També va afegir: “en aquesta setmana ens centrem en el canvi climàtic i la lluita contra el mateix”.
 
Per la seua banda, el president del Centre d’Estudis, Alfons Muñoz, va puntualitzar: “ja anem per les XVI jornades, que fem cada any, tocant diferents temes relacionats amb el patrimoni natural, en aquest cas la cimera de París del mes de desembre. És un tema interessant, ja que d'alguna manera hi ha un reconeixement oficial del canvi climàtic”.
 
I finalment Sara Aunés, d'Acció Ecologista Agró, va comentar: “proposem el dia del medi ambient, una xicoteta fira per a tots els públics, amb activitats per a xiquets amb l'objectiu que es divertisquen i aprenguen. I per a adults s'ha comptat amb altres entitats per a presentar els seus projectes”.
 
El dia 31 de maig, dins de les jornades citades, es va impartir una conferència sobre el canvi climàtic en el Camp de Morvedre: Claus de salut i economia, per la periodista ambiental i divulgadora científica, María Josep Picó, que va tenir gran acceptació pel públic.

Les conclusions de la cimera de París contra el canvi climàtic ratifiquen de manera inqüestionable i oficial la necessitat de posar fre al procés d'escalfament global que té el planeta amb compromisos vinculats a la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera.   La programació detallada del dia 5 de juny és la següent: