El festival de manga Mangetsu torna a Sagunt del 4 al 6 de febrer

Este festival dedicat a tot el públic jove tindrà lloc els dies 4 i 5 de febrer en el Casal Jove del Port de Sagunt i, el dia 6, a l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt

La VII Edició del Festival Mangetsu torna amb energia després de la parada provocada per la pandèmia l'any 2021. El festival organitzat per la delegació de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt i els grups de participació juvenil del Casal Jove començarà el primer divendres de febrer, dia 4, i com a novetat s'amplia fins al diumenge a la vesprada, 6 de febrer.

Mangetsu Morvedre Manga Festival va nàixer d'una iniciativa dels grups de participació juvenil del Casal Jove i té com a principal objectiu acostar la cultura japonesa a la joventut del municipi i voltants des d'una versió participativa i dinàmica, sent els mateixos adolescents els i les protagonistes de les activitats de l'esdeveniment.

D’esta manera, la programació comptarà amb una gran varietat d'activitats en les quals es podrà participar: concursos de ball, karaoke, dibuix i coneixements d'anime i manga, a més de tallers de cal·ligrafia, cuina, kendo, origami, dibuix manga, a més d'exhibicions de ball, random danse, judo i esgrima.

El regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha destacat la col·laboració de la regidoria amb els jóvens del Casal Jove: «La programació l'hem preparada tant des de la regidoria de Joventut com des dels corresponsals i tota la gent jove que va al Casal Jove. Són ells i elles els qui han decidit la programació». Sampedro ha ressaltat la programació preparada i l'esforç per a desenvolupar-la: «Intentarem fer un festival de cultura oriental el més normal possible malgrat la pandèmia. Per a enguany tenim 15 estands de marxandatge diferents, farem quatre concursos, també cinema, exhibicions, i per descomptat zona de videojocs; i després un dels plats forts són els tallers, ja que farem fins a 15 tallers diferents. Confiem que la gent jove i tots els amants de la cultura oriental es divertisquen i s'ho passen en gran».

Com en edicions anteriors, hi haurà un espai dedicat a videojocs, jocs de taula, photocall, estands de venda d'articles relacionats, manga i animació amb personatges famosos. A més, cal destacar que l'organització també té en compte el públic infantil i ha programat una sèrie d'activitats el dissabte al matí en les quals podran participar com, per exemple, tallers de cuina, dibuix, concursos i manualitats.

Entre les activitats, també estan programades les projeccions de les pel·lícules Fullmetal Alchemist: la estrella sagrada de Milos (2011) i Sonic (2020).

Com a novetat, el festival enguany amplia el seu horari al diumenge a la vesprada, 6 de febrer, a l'Auditori Joaquín Rodrigo amb la visita de Pascu y Rodri de ‘Destripando la historia’, que oferiran una xarrada i posterior signatura a les 17 hores. La reserva d'entrades es podrà realitzar en notikumi. Cal destacar que el cartell d'esta edició ha sigut elaborat per Oleksandra Konovalova, jove Diplomada en la EASD de Castelló

L'esdeveniment és gratuït i les inscripcions als tallers es podran realitzar en el mateix festival, així com als concursos de coneixements i karaoke. Per als concursos de ball i dibuix les inscripcions es realitzaran a través de la web del propi festival: https://www.mangetsu.es/

El festival compta enguany amb importants patrocinadors i col·laboradors com Telepizza, Papelería Bureau Vallée, Cines Yelmo, Restaurante japonés Kyoto, Restaurante japonés Asoko, Papelería y librería Abacus, Kento, Haya Sushi i Carrefour.

El divendres 28 de gener en horari de 21 h a 24 h serà la presentació VIP a escala local d'algunes de les activitats que podran gaudir en el Mangetsu, tallers, concursos, videojocs i animació manga.

Durant el festival es contemplaran per part de l'organització les mesures sanitàries i de prevenció enfront de la pandèmia, que seran, així mateix, d'obligat compliment per al públic.