El Grup fotogràfic ARSE i el seu president, Juan Higueras, exposen les seues obres en la prestigiosa Art Quake Kyoto 2017

La natura, el teatre i les falles són els temes que conformen les obres, a les quals l'exhibició ha atorgat una secció especial

El Grup fotogràfic ARSE i el seu president, l'artista fotògraf Juan Higueras, exposen des del passat dia 4 les seues obres en la prestigiosa Art Quake Kyoto 2017 Biennale, que té lloc en el museu de Kyoto. Una iniciativa que ha comptat amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.

Grup ARSE ha exposat la mostra “Voz de la naturaleza”, mentre que Juan Higueras ha traslladat el món faller amb la seua obra “Falles de Sagunt” a una cultura tan diferent com la japonesa.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament Sagunt, José Manuel Tarazona, ha actuat com a mediador i col·laborador amb la comissària i coordinadora de l'Art Quake Kyoto, Rowena Martínez. Art Quake és una exposició d'art reconeguda de forma internacional que se celebra en diferents països del món cada dos anys.   Els artistes que exposen les seues obres en l'Art Quake són convidats per la seua activitat com a artista o rebent la invitació directa de conegudes i respectades personalitats del món de l'art. 

Enguany han estat presents 42 artistes de 15 països diferents. No obstant açò, des de la pròpia organització de l'exposició es fa un esment especial al treball del Grup ARSE i els seus 18 fotògrafs, així com al de Juan Higueras, per haver sabut traslladar la cultura i els costums valencians al món oriental.

L'exposició Art Quake va ser creada amb la intenció de posar en contacte a artistes de diferents cultures, atorgant-los així l'oportunitat d'intercanviar reflexions i conceptes creatius, a més de mostrar el seu talent. D'altra banda, té una finalitat social, ja que les obres són donades a hospitals públics.

José Manuel Tarazona ha destacat el fet que per primera vegada “en una cultura oriental i un país tan allunyat com Japó, gràcies a l'obra artística i gràfica del Grup fotogràfic ARSE, s'han exposat fotografies que reflecteixen les nostres tradicions, cultura o medi ambient”.

A més ha assenyalat que “s'està treballant perquè en 2019 Sagunt siga la seu de Art Quake”.