El llibre 'Nobles i benestants de Sagunt en el transcurs de l'Edat Moderna i Contemporània' es presenta en el Centre Cultural Mario Monreal

Este llibre aprofundix en l'heràldica saguntina, investiga l'origen noble o gran rellevància d'alguns personatges de la ciutat

L'autora Carmen Rosario Torrejón presenta el seu llibre Nobles i benestants de Sagunt en el transcurs de l'Edat Moderna i Contemporània el dijous 13 de juny a les 19 hores a l'aula 2 del Centre Cultural Mario Monreal (c/ Roma, 9. Sagunt). Este acte s'emmarca dins de la programació del departament de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt.

La ciutat de Sagunt compta amb la sort de tindre un gran patrimoni heràldic i monumental que fon les seues arrels en famílies que es van assentar en la vila des de l'arribada i consegüent repoblació del rei Jaume I, però sobretot de llinatges que es van arrelar a la comarca en època moderna i contemporània provinents de València o que ja eren a la ciutat.

En definitiva, amb este treball, es pretén aprofundir en l'heràldica saguntina i en algunes de les famílies que van tindre un pes destacat dins de la localitat. Un tema poc tractat, que vol estudiar l'origen noble d'uns certs personatges amb la identificació dels emblemes heràldics conservats a les cases de Sagunt a partir de l'estudi iconogràfic dels escuts familiars, però sense oblidar altres famílies que van tindre el seu lloc en la vila al llarg dels segles XVII i XVIII i que, sense ser nobles, no envejaven els que sí que tenien títol de noblesa.

Amb este llibre, es coneixeran les cases i propietats dels Anjou, Armengol, Barta, Matxuca, Peris, Abril, Bustamant, etc., les seues afinitats religioses, i alhora artístiques, així com el seu parentiu amb altres personatges de fora de la ciutat de Sagunt.