El Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere celebra el seu XIII aniversari

L'acte se celebrarà dijous que ve 24 de novembre, a les 19 hores en el Casal Jove, emmarcat dins del programa d'actes de el “Dia Internacional contra la Violència de Gènere”

 

 

 

El Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere celebra el seu XIII aniversari dins de la programació d'actes del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

 

El Pacte, que naix en 2003 després d'aprovar-se per unanimitat, té com a objectiu principal aconseguir un rebuig social de la violència de gènere, així com promoure models alternatius de convivència per a arribar a una tolerància zero de la violència cap a les dones. Naix a manera de punt de partida i té la voluntat d'estar obert permanentment a noves incorporacions d'entitats que desitgen participar en aquest objectiu comú.

 

L'Ajuntament de Sagunt considera prioritari impulsar polítiques integrals que contemplen la prevenció, detecció i eradicació final de les situacions de violència contra les dones de la ciutat. Tant per part de l'Ajuntament com de les associacions, entitats i/o organismes col·laboradors, es contribuirà a l'eliminació o no creació de barreres amb la finalitat d'aconseguir la igualtat d'oportunitats.

 

Els compromisos generals d'aquest acord són: fer visible la realitat de la violència cap a les dones, considerar la violència domèstica com un fet social i no una qüestió privada, exigir responsabilitats, considerar a les víctimes amb alguna discapacitat com més vulnerables, així com promoure i recolzar les iniciatives de prevenció de violència de gènere que es produïsquen en la ciutat.

 

Per part de les associacions, entitats i/o organismes, que fins ara hi ha 268 adherides, el compromís també inclou la difusió d'informació sobre activitats de sensibilització, donar a conèixer els diferents serveis per a les víctimes.

 

Si es coneix alguna associació, entitat esportiva, cultural, comerç, etc. no adherida al Pacte i que desitge fer-ho, pot sol·licitar-ho enviant un correu a dona@aytosagunto.es