El Pla Director es presentarà en una jornada sobre patrimoni industrial

La delegació de Patrimoni Cultural organitza una jornada on s'estudiaran assumptes relacionats amb el Patrimoni Cultural i Industrial de la Gerència d'Alts Forns
Imagen 1

El pròxim 10 de desembre en el Casino de la Gerència i a partir de les 10:30 hores tindrà lloc la jornada “Patrimoni Industrial, Patrimoni de Futur” on es presentarà el Pla Director de la Gerència, l'Estudi de Detall que l'acompanya així com l'informe de diagnòstic dels usos de la Gerència d'Alts Forns.

Els actes començaran amb la inauguració de la jornada a càrrec de Pablo Abelleira, regidor delegat de Patrimoni Cultural. Seguidament intenvendrà la professora titular del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i directora del Màster de Gestió Cultural de la UV-UPV, Beatriz Santamarina. A través de la conferència “El patrimoni industrial com a espai de diàleg”, farà una revisió de les principals aportacions del patrimoni cultural i industrial així com de les seues possibilitats i dimensions.

Després d'una pausa, a partir de les 12:30 hores, els arquitectes Carmel Gradolí i Josep Nebot exposaran el Pla Director i l'Estudi de Detall de la Gerència d'Alts Forns que s'ha dut a terme durant estos últims mesos.

La sessió continuarà a la vesprada a càrrec de Julio Bodí Ramiro, doctor en Sociologia i Antropologia Social, encarregat de l'informe de diagnòstic dels usos de la Gerència. Este informe ve acompanyat d'un documental que incorpora algunes de les veus més significatives del patrimoni industrial del Port de Sagunt.

Finalment, la sessió donarà l'oportunitat de retornar la informació a aquelles persones que han sigut entrevistades i han col·laborat en la redacció del treball.