El Ple aprova la moció per la defensa de l'assignatura de filosofia en Batxillerat

L'acord tracta de defensar una assignatura que ha patit la seua major retallada des que van començar les reformes de la LOGSE en 1990
Imagen 1

El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat per unanimitat la proposició presentada per Esquerra Unida per la defensa de l'assignatura de filosofia en els cursos de Batxillerat.

La proposició comptava amb tres acords. El primer és el d'instar el Consell a garantir que filosofia siga una assignatura obligatòria en 4t de l'ESO i en 2n de Batxillerat. També exigir al Govern Valencià que es negocie amb la comunitat educativa abans de l'inici del pròxim curs escolar. I, finalment, informar dels acords el president de la Generalitat Valenciana, el conseller d'Educació, els grups parlamentaris representats en les Corts Valencianes i la Xarxa Estatal de Filosofia

 Els principals motius de la moció llegida per Roser Maestro, són la desaparició de dues de les tres assignatures que fins hui s'impartien en filosofia. Per tant, es tracta de la major retallada patida en la matèria de filosofia des que van començar les reformes i contrareformes de la LOGSE a l'any 1990.

D'altra banda, la comunitat educativa al complet, entén la filosofia com una assignatura fonamental, i per això dona suport que esta haja de ser de caràcter obligatori durant el Batxillerat. 

A més, els professors de la Xarxa Estatal de Filosofia mostren la seua preocupació davant una marginació a l'assignatura de filosofia i la pèrdua d'interès per les humanitats. Reclamen la necessitat de l'assignatura no solament pels continguts d'esta, sinó perquè fomenta el desenvolupament d'aspectes com la capacitat argumentativa o l'anàlisi profunda. 


Altres comunitats autònomes com és el cas de Catalunya, Andalusia, Astúries, Extremadura, Aragó, Cantàbria, Balears, La Rioja i Múrcia ja han protegit l'assignatura en els seus currículums. Mentres que la Comunitat Valenciana ha augmentat les hores de filosofia en 1r de Batxiller però segueix sense ser obligatòria en 2n curs.