El Ple ha aprovat la proposta que va presentar Esquerra Unida per a instar a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a, principalment, mantenir el servei que presta el centre Infotona.
La regidora de Serveis Socials Mónica Caparrós del grup d'Esquerra Unida va ser la ponent de la moció .Els acords de la proposta són instar a mantenir el servei de manera directa des de la gestió pública i instar a la Generalitat, mitjançant el manteniment d'aquest servei, a crear una xarxa real d'agents d'igualtat dirigides i tutelades per la mateixa i sota els criteris del Institut de la Dóna.
El PP va afegir dues esmenes més per a completar la moció, les quals van ser adherides a la proposta d'Esquerra Unida. La primera d'elles és ampliar la xarxa de centres de Infodona de tota la comarca. I la segona que hi haja un manteniment al 100% sense retallades de personal.
El servei de Infodona, que s'ofereix des de l'any 1998, és una xarxa de centres de la Conselleria de Benestar Social, que l’objectiu del cual és prestar serveis d'atenció especialitzada i informació personalitzada a les dones, grups de dones, entitats i empreses de la Comunitat Valenciana a través de professionals situades/us en cadascun dels diferents centres, orientant-les, recolzant-les i assessorant-les en aquelles matèries que possibiliten la seua incorporació a tots els àmbits de la vida en condicions no discriminatòries en favor de la igualtat d'oportunitats. Les treballadores que van accedir a aquesta ocupació, en primera instància, ho van fer mitjançant un procés de selecció en els quals concorrien criteris de mèrit, capacitat i publicitat.
Segons es replega en l'acord plenari: “Malgrat ser un servei, a hores d'ara, consolidat i necessari, ha sigut laboralment maltractat i menyspreat. Entenem que l'alternativa que ofereix Consellería no és vàlida i deixa a les treballadores en un limb laboral. D'una banda, ofereix una subvenció que hauria d'assumir l'ajuntament amb el que ja restringeix l'acció d'aquest servei, que ens obligaria a limitar-nos al municipi de Sagunt i deixaria sense atenció a la resta de dones que precisen del mateix en la comarca, atendre-les ens faria incórrer en una irregularitat”.
Textualmente dice la moción: “No dubtem de la bona voluntat de la Consellería la pretensió primera de la qual és desmercantilizar el servei i dotar del mateix als municipis de més de 20.000 habitants que actualment manquen d'ell, però entenem que no és la manera correcta. Amb la fórmula que plantegen, en el cas del nostre municipi, es limita l'actuació d'aquesta oficina a Sagunt, impedint que atenguem a la resta de dones que precisen del mateix i que no visquen ací. Com convençuts municipalistes i feministes creiem en la solidaritat tant amb els pobles amb menys recursos com amb les dones en situació de vulnerabilitat, estiguen o no empadronades ací”.
Hi ha alternatives per a solucionar la situació laboral d'aquestes treballadores i al seu torn, assegurar la continuïtat d'un servei que creiem més que necessari. Una d'elles seria que Conselleria assumira a aquestes treballadores com a personal laboral, o cercar l'alternativa més adequada com estan fent amb els treballadors i treballadores de la fundació FAVIDE (Oficines d'atenció a les víctimes del delicte).