El Ple aprova sol•licitar a la Conselleria que assumisca les competències del Conservatori Joaquín Rodrigo de Sagunt

La proposta va comptar amb els vots favorables de Compromís, EU, ADN Morvedre i el PSOE


El ple, en la seua sessió extraordinària del 9 de desembre, ha aprovat la proposta d'instar a la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esports a contemplar les actuacions necessàries i acords perquè el Conservatori de música Joaquín Rodrigo de Sagunt i els seus treballadors passen a formar part de la xarxa pública de conservatoris professionals, transferint d'aquesta manera les competències a la Generalitat.
 
Per a dur a terme aquesta transferència de competències de manera participada i oberta, es proposa la creació d'un grup de treball entre la delegació de Cultura, el cos directiu i docent del conservatori, així com una representació dels treballadors. De la mateixa manera, es pretén instar als grups parlamentaris de les Corts Valencianes a defensar aquesta proposta davant el Consell.
 
El punt s'ha aprovat amb els vots dels partits de l'equip de govern (Compromís, EU i ADN Morvedre) i del PSOE. Per la seua banda, PP, IP i Ciutadans han votat en contra.
 
El text aprovat pel Ple arreplega en la seua argumentació que aquest servei necessita trobar un equilibri entre les aportacions dels alumnes, les dels ajuntaments implicats i les subvencions i obligacions als que ha de fer front la Conselleria d'Educació. El text recalca la necessària revisió del cost del servei perquè els alumnes del conservatori saguntí estan pagant quasi cinc vegades més que els d’altres localitats com Torrent, Requena, Oliva, Utiel, etc.
 
Actualment, el conservatori presta un servei a alumnes de Sagunt, el Camp de Morvedre i també d'altres comarques i compta amb 130 alumnes dels quals, el 60% són del municipi de Sagunt i el 40% restant d'altres localitats. Va iniciar la seua activitat l'any 2000, amb 40 alumnes.