El Ple de l'Ajuntament de Sagunt aprova per unanimitat una moció per la pau a Síria i contra el suport als yihadistes i ISIS

La proposta va ser presentada pel grup municipal Esquerra Unida
Imagen 1Imagen 2
El Ple de l'Ajuntament de Sagunt ha aprovat per unanimitat una moció del grup municipal Esquerra Unida per la pau a Síria i contra el suport als grups yihadistes i al ISIS per part de les potències mundials.
 
Concretament, s'ha acordat que l'Ajuntament de Sagunt mostre la seua més absoluta solidaritat amb el poble de Síria i fa una crida a la pau al país. El Consistori considera que el camí de la pau és el diàleg entre les parts i exigeix a les potències mundials que deixen de finançar i ajudar per activa o per passiva a l'Estat Islàmic. L'Ajuntament de Sagunt condemna la manipulació de les informacions respecte al conflicte sirià per part de la premsa i exigeix que deixen de reproduir-se informacions procedents de grups vinculats a Al-Qaeda. A més, se celebrarà un minut de silenci una vegada al mes enfront del Consistori per la Pau a Síria mentre dure el conflicte. També s'ha aprovat traslladar el present acord a la societat saguntina, als Corts Valencianes, el Congrés dels Diputats, el Ministeri d'Exteriors, el Ministeri de Defensa, el Parlament Europeu, així com als mitjans de comunicació i a l'ambaixada de Síria a Espanya.
 
Concretament, en la moció s'afirma: “Des de març de 2011 té lloc a Síria una guerra civil que s'ha cobrat la vida de centenars de milers de persones i ha provocat milions de refugiats. L'origen d'aquest conflicte té dues versions diferenciades. Mentre el comandament del govern manté que les manifestacions i primeres revoltes armades van ser organitzades i finançades per occident així com alguns grups yihadistes, per precipitar la caiguda del govern i controlar el país; el bàndol opositor afirma que la insurrecció va ser conseqüència de la primavera àrab i acusen al govern de repressió, corrupció i falta de democràcia i llibertat”.
 
Segons es recull en la moció, “la exsecretària d'Estat d'EUA, Hillary Clinton, i actual candidata a la Presidència, va reconèixer a l'agost de 2014 que una de les causes que va provocar l'avanç de l'Estat Islàmic va ser el finançament fallit d'EUA als insurgents sirians quan van començar les protestes contra Al-Ásad. El suport als grups islamistes radicals i a l'Estat Islàmic per part de les potències mundials ha estat evident. No és necessari explicar els mètodes i els objectius de l'Estat Islàmic, coneguts per tot el món, però és necessari recordar que cada dia es cobren vides de nombroses persones en atemptats a tot el món, també a Europa”.