El Ple Municipal acorda mesures per a afavorir a la infància basades en el medi ambient i el canvi climàtic

Esta iniciativa sorgix a partir de les reunions realitzades per les Comissions d'Infància i Adolescència del Consell Municipal de la Infància

El Ple Municipal va aprovar ahir la Declaració Institucional sobre el Dia de la Infància 2021, que s'ha presentat per diversos grups polítics en relació a la reunió de treball celebrada el 30 d'octubre de 2021 per les Comissions d'Infància i Adolescència del Consell Municipal de la Infància, que esta vegada s'ha centrat en aspectes com el medi ambient i el canvi climàtic.

 

En este sentit, la Corporació Municipal ha acordat la voluntat d'ajudar al consum dels productes de la ciutat, per al que se sol·licita apostar pels horts urbans o rurals i, d'altra banda, apostar per mesures que reduïsquen els viatges del cotxe a la ciutat, com són: Augmentar més espais convertits en zona de vianants, millorar el transport públic perquè siga sostenible, net i eficient; millorar i ampliar els carrils bici i plantejar l'opció del lloguer de bicicletes o de patinet.

 

A més, les mesures que també s'han aprovat són, apostar per energies renovables i, finalment, protegir, cuidar i mantindre els espais verds, per al que s'ha adjuntat el Disseny de l'Espai Públic, la presentació del qual és el pròxim 27 de novembre en el Casal Jove.

 

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, van presentar la Declaració institucional, que a més va estar reforçada per un vídeo, en el qual van participar diverses xiquetes de Dinakids, en representació de tots els xiquets i xiquetes que també donen suport a esta proposta. La Corporació Municipal ha aprovat estes mesures amb els vots a favor de PSOE, Compromís, IP, PP, EU, Ciutadans i el Grup de No adscrits, i amb el vot en contra de VOX.

 

Estes propostes han sorgit a partir de que els grups de participació Dinakids i Hrjove, grups motors de les comissions de primària i secundària del Consell Municipal d'Infància de la Ciutat (CMI) de Sagunt, juntament amb els consellers i conselleres del CMI, hagen treballat perquè la veu de la infància s'escolte en el municipi, així com per a conéixer demandes i necessitats i per a sensibilitzar, difondre, protegir i aplicar els drets reconeguts en la Convenció dels Drets del Xiquet, de la qual són signataris, des de l'any 1990.

 

Enguany, des dels grups de participació s’està treballant el medi ambient, el dret a comptar amb un medi ambient segur, net, saludable i sostenible, que permeta comptar amb una ciutat sana, on jugar i viure en un ambient saludable. També s'ha treballat el canvi climàtic: com afecta i com podem millorar-ho en el dia a dia.