El Ple Municipal acorda per unanimitat una declaració institucional en defensa del teixit industrial i del manteniment de TK Galmed

Esta declaració institucional ha sigut proposada pel Comité d'Empresa de TK Galmed davant l'anunci de tancament comunicat el 23 de novembre

El Ple de la Corporació Municipal de l'Ajuntament de Sagunt ha recolzat per unanimitat una declaració institucional en defensa del teixit industrial del municipi, concret de la factoria TK Galmed del grup Thyssenkrupp Steel Europe després de la intenció unilateral de tancament i finalització de les activitats a Sagunt comunicada al Comité d'Empresa el passat 23 de novembre. Esta declaració institucional ha sigut proposada pel Comité d'Empresa de TK Galmed.

El Ple ha secundat el compromís actiu en la defensa del teixit industrial i productiu del nostre municipi i la seua comarca. A més, demana que s'analitze al costat dels interlocutores socials la situació del nostre teixit industrial i productiu, implicant en això a les màximes instàncies de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya.

Sol·licita una actuació municipal urgent davant la Generalitat i davant el Govern de la nació perquè s'acceleren les gestiones i les inversions per al desenvolupament de les infraestructures de tota mena per al transport de mercaderies i persones que incrementen l'atractiu del sòl industrial de Sagunt i la seua comarca com enclavament estratègic.

Per altra banda, el Ple insta que es coordinen els governs municipal, autonòmic i estatal per a implementar projectes estratègics per a la recuperació i transformació econòmiques que contribuïsquen a generar aliances públiques i privades que garantisquen el futur de la indústria i del sector de l'automòbil, estimulant la inversió industrial en tecnologies i mètodes de producció verdes i digitals innovadores, que asseguren la retenció i la creació d'ocupacions de qualitat, però és inadmissible que la reindustrialització de la comarca passe per deslocalitzar produccions industrials.

Per últim, s'ha aprovat que el govern municipal realitze una actuació, amb el Govern Autonòmic i el Govern d'Espanya, per a promoure la negociació i la cerca de solucions amb la matriu del grup Thyssenkrupp Steel Europe a fi de garantir el futur i el manteniment de les instal·lacions del grup en el municipi de Sagunt.

Com exposa la declaració, és inadmissible que este, o qualsevol altre grup empresarial de manera unilateral, decidisca el tancament d'una instal·lació que fins al moment ha sigut rendible i ha tingut resultats positius en els últims exercicis, màximament quan es basa exclusivament en criteris d'augment desmesurat de beneficis i millora de la liquiditat anteposant els interessos dels accionistes al dels treballadors i de les treballadores.