El programa d’activitats Horta Neta del Consorci Xarxa Joves.net realitza una neteja en la platja del Port de Sagunt.

Una iniciació al padel surf va ser l’activitat lúdica complementària.

Trenta jóvens procedents de diversos municipis de l’Horta realitzaren una activitat de neteja en la platja del Port de Sagunt. L’activitat incloïa el servici d’un autobús per a transportar les persones participants fins al Port de Sagunt, i després tornar-les a casa.

Una vegada acabada la neteja, que tingué lloc el passat dissabte, es va fer recompte de les deixalles arreplegades, amb la conclusió que la platja està prou neta de deixalles grosses, perquè tots els dies passa un tractor de neteja, però sí que, per desgràcia, hi havia restes dels molt nocius microplàstics. Per retirar estos microplàstics, la neteja es feia metre a metre amb uns coladors per l’arena, d’on s’extreien. La neteja de la platja es va realitzar amb l’ONG Xaloc, especialitzada en l’estudi i conservació de la mar. A continuació, els jóvens van fer una activitat d’iniciació al padel surf.

El consorci Xarxa Joves.net, integrat per 22 municipis de la província de València, posa en marxa la campanya Horta Neta, que farà enguany 20 anys des de la seua primera edició després del desastre ecològic del Prestige. Davall el lema “SOS Emergència Climàtica”, des del 25 de març és du a terme un ampli programa d’activitats amb la finalitat de fomentar la consciència ambiental entre la gent jove, i promoure la importància sobre la conservació i millora del medi ambient. Horta Neta oferix un calendari d’activitats centrades en tres línies d’intervenció: la sensibilització, la conscienciació climàtica i l’educació ambiental. Un programa d’accions, destinades especialment al públic jove i al familiar, que volen reflectir la realitat ambiental del canvi climàtic que afecta el nostre entorn més pròxim, com és el cas de l’horta.