El projecte de reforestació Menuda Ribera planta 1.200 pins i arbustos al Palància

Més de 1.000 persones han participat en la reforestació d'enguany a fi de desenvolupar un bosc en la ribera del riu

Menuda Ribera II va ser una jornada festiva de reforestació de la ribera del riu Palància que va tindre lloc ahir, 26 de març de 10 a 13 hores. Esta jornada, en la qual es van plantar 1.200 plantes, entre arbustos i pins, va estar organitzada per les delegacions de Joventut i Infància i de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt juntament amb les respectives delegacions de l'Ajuntament de Canet d'en Berenguer i amb la col·laboració de l’IES Alt Palància, Riu Viu, Acció Ecologista Agró i la SAG.

A l'acte van assistir l'alcalde i regidor de Medi Ambient, Darío Moreno, i el regidor de Juventut i Infància, Guillermo Sampedro, juntament amb altres regidors de l'equip de govern. L’alcalde de Sagunt i regidor de Medi Ambient ha explica: «L’arbre que cadascun de nosaltres planta hui és important i s’establix una vinculació, però la reflexió s’establix més enllà, en eixa voluntat de millorar dia a dia tenint cura del nostre planeta i, sobretot, limitant l’impacte de l’activitat humana». Per això, l’alcalde fa amb esta jornada una crida a eixa reflexió de fer cada vegada més una activitat més sostenible amb la qual el planeta «puga respirar».

L’afluència de persones que van participar en l’esdeveniment va ser abundant, al voltant de 1000, i els més jóvens van poder gaudir de diverses activitats com tir amb arc, pinta cares, etcètera. Esta iniciativa ha consistit en el fet que la ciutadania que volguera podia anar als casals jóvens de Sagunt i el Port de Sagunt per recollir una planta que custodiaria i de la qual tindria cura durant uns dies per a plantar-la ahir. En total hi ha hagut 600 plantes custodiades, els voluntaris de les quals, en el moment de recollir-les, rebien unes pautes per a la seua cura a casa, elaborades per l’alumnat dels cicles mitjans d'Aprofitaments Forestals i Superior de Gestió Forestal de l’IES Alt Palància de Sogorb, que ha proporcionat les plantes dels seus vivers.

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, va manifestar: «Es tracta de plantar una xicoteta llavor i que a poc a poc el riu tinga ja arbres i que siga un lloc apetible on la gent vulga vindre». Així mateix, va indicar: «Es tracta sobretot que la gent conega el riu primer per a protegir-lo i segon per posar en valor un ecosistema tan nostre com és el riu Palància».

Els grups de participació del Casal Jove, compromesos amb la lluita contra el canvi climàtic, des de l'any 2021 van iniciar una campanya per a tindre cura i protegir el riu Palància: un patrimoni natural de tots i totes i un ecosistema essencial per al benestar i la salut col·lectiva. Van iniciar una reforestació en la ribera enfront de l'Hospital de Sagunt, que enguany han continuat a fi de desenvolupar un bosc en la ribera del riu.