El regidor de Polítiques LGTBIQ+, Raúl Palmero, anima la ciutadania a participar en la primera cavalcada de l'Orgull de Sagunt

Per inscriure's en la cavalcada, que serà el dissabte 13 de juliol, les persones interessades han d'enviar un correu electrònic a r.palmero@aytosagunto.es amb els detalls del seu grup o entitat

La regidoria de Polítiques LGTBIQ+ està organitzant la cavalcada de l'Orgull que tindrà lloc el dissabte 13 de juliol a les 19 hores en el municipi de Sagunt amb motiu de la Setmana de l'Orgull. Esta tindrà lloc els dies 10, 11, 12 i 13 de juliol amb un programa ple d'activitats i esdeveniments per a celebrar la diversitat i la inclusió sota el títol ‘Port Pride Sagunt’.

El regidor de Polítiques LGTBIQ+, Raúl Palmero, anima la ciutadania, associacions, falles, col·lectius, barris, clubs esportius, penyes, cases regionals i centres educatius a participar en la cavalcada que se celebrarà el 13 de juliol amb la temàtica de ‘l'amor’. És una oportunitat perquè «tots, totes i totis expressen el seu suport a la comunitat LGTBIQ+ i mostren el seu compromís amb la igualtat i el respecte», ha comunicat. La participació en la cavalcada és lliure, i els qui desitgen unir-se poden fer-ho disfressats o amb el seu vestimenta habitual.

Per inscriure's en la cavalcada, en la qual ja han confirmat la seua assistència diverses associacions, les persones interessades han d'enviar un correu electrònic a r.palmero@aytosagunto.es amb els detalls del seu grup o entitat. Pròximament s'informarà del recorregut de la cavalcada.

La Setmana de l'Orgull se celebrarà en el municipi sota el títol ‘Port Pride Sagunt’ i tindrà lloc els dies 10, 11, 12 i 13 de juliol amb un programa ple d'activitats i esdeveniments per a celebrar la diversitat i la inclusió.

Raúl Palmero ha destacat la importància de la setmana de l'Orgull i la cavalcada com a esdeveniments fonamentals per a donar visibilitat a la comunitat LGTBIQ+, ja que permet que els seus membres se senten representats i acceptats. I ha afegit: «Estos esdeveniments són una manifestació de la lluita contínua pels drets i la igualtat, a més d'una oportunitat per a recordar el camí recorregut i el treball pendent en termes de drets humans». El regidor ha posat l'accent que estos actes «també contribuïxen a educar i sensibilitzar la societat» sobre les realitats i desafiaments que enfronta la comunitat «ajudant a trencar estigmes i prejudicis».

La celebració de la diversitat és un altre aspecte clau, ja que estos esdeveniments promouen una societat inclusiva i respectuosa, destacant la importància de la llibertat de ser un mateix, ha indicat Raúl Palmero. A més, també ha explicat que la participació en la setmana de l'Orgull i en la cavalcada fomenta la solidaritat i el suport dins de la comunitat LGTBIQ+ i els seus aliats, enfortint les xarxes de suport comunitari.

«És un esdeveniment inclusiu on totis són benvingudis per a compartir este missatge d'amor i solidaritat», recorda Raúl Palmero.