El servei d'ecoparc mòbil per a dipositar residus reciclables ja està en funcionament

L'alcalde, Francesc Fernández, i la delegada de la Societat Anònima de Gestió (SAG) han visitat este matí el vehicle situat hui en la la plaça Cronista Chabret de Sagunt
Imagen 1Imagen 2
 
El servei d'ecoparc mòbil, que gestiona la Societat Anònima de Gestió de l'Ajuntament de Sagunt ja està en funcionament. L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, i la delegada de la Societat Anònima de Gestió (SAG), Teresa García, han visitat este matí el vehicle de l'ecoparc mòbil que s'ha situat hui, 1 de juliol, en la plaça Cronista Chabret de Sagunt.
 
Segons ha explicat Teresa García, “la finalitat d'este servei és acostar els ecoparcs a les persones, de manera que tots els moblatges que no es puguen tirar als contenidors normals es dipositen ací. A més, hi ha un tècnic que s'encarrega d'ajudar a classificar-los i ensenya a reciclar-los”. García també ha recordat que “es pot reciclar quasi tota la brossa domèstica” i que la intenció és situar-se en zones de gran afluència de població per a facilitar la tasca de reciclat”.
 
Cal destacar que l'ecoparc mòbil estarà demà, 2 de juliol, en la plaça 1 de Maig del Port de Sagunt; el divendres, 3 de juliol, en l'avinguda Muntanyars d'Almardà; i el dissabte, 4 de juliol, en el camí de Sant Roc, per a atendre als veïns de la muntanya. Es pretén que els ciutadans coneguen les dates i les zones on se situarà en punt de reciclatge de manera que puguen acostar-se a reciclar el que siga necessari. L'horari serà de dilluns a dissabte, de 9 a 14 hores, encara que en les platges d'Almardà, el Port de Sagunt i la zona de la muntanya el servei també estarà disponible dues hores a la vesprada alguns dies. De moment, hi haurà un camió, però es podrà reforçar amb un segon.
 
García ha assenyalat que s'està preparant la temporada d'estiu d'este servei i que està previst reforçar-ho en les zones turístiques: en el Port de Sagunt, Almardà i les àrees de muntanya. En este últim cas és molt útil ja que la recollida de brossa no és diària i es produeixen molts “residus verds”, per la qual cosa es portarà un contenidor especial per a les restes de poda. A partir de setembre, els punts seran fixos perquè els ciutadans els coneguen i estaran repartits per tota la població. També s'organitzaran xarrades en els col·legis perquè els més xicotets coneguen el servei de reciclatge.
 
Cal destacar que es pot dipositar qualsevol tipus de residus, fins i tot aquells més voluminosos, com és el cas de mobles o televisors. Així doncs, es completa el servei de recollida de residus voluminosos que realitza la SAG. Així mateix, García ha recordat que l'ecoparc fix, situat al costat del parc de bombers, segueix estant operatiu.
 
Quant a la taxa municipal de fem, el fet que la SAG gestione l'ecoparc fix i el mòbil va a produir un rendiment que va a permetre baixar la taxa. L'Ajuntament està treballant en este sentit i està previst que la reducció siga d'entre sis i nou euros.
 
La delegada de la SAG ha avançat que també s'està treballant en el desenvolupament d'un sistema de recollida de residus orgànics i la finalitat és posar-ho en funcionament a la fi d'any, de manera que en la taxa del pròxim vinga reflectit el tema dels residus orgànics, ja que el consorci reconeix un preu diferent, que és més barat en cas de l'orgànica.
 
Dimecres 1 de juliol → Mercat de Sagunt (En front la seu d'UGT) de 9 a 14 hores.
 
Dijous 2 de juliol → Mercat del Port (Plaça 1 de Maig) de 9 a 14 hores.
 
Divendres 3 de juliol → Platja d'Almardá (Av. Dels Muntanyars) de 9 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Al costat de l'ecoparc Mòbil se situarà també un contenidor per a dipositar poda.
 
Dissabte 4 de juliol → Muntanya (Camí Sant Roc) de 9 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Al costat de l'Ecoparc Mòbil se situarà també un contenidor per a dipositar poda.
 
Dilluns 6 de juliol → Platja Port (Al costat de Creu Roja) de 9 a 14 hores i de 18 a 20 hores.
 
Dimarts 7 de juliol → Platja Almardá (Al costat de l'Ermita) de 9 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Al costat de l'Ecoparc Mòbil se situarà també un contenidor per a dipositar poda.
 
Dimecres 8 de juliol → Mercat de Sagunt (Front UGT) de 9 a 14 hores.
 
Dijous 9 de juliol → Port (Carrer del Cid amb Avinguda Camp de Morvedre) de 9 a 14 hores.
 
Divendres 10 de juliol → Muntanya (Camí Racó de Matoses) de 9 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Al costat del Ecoparc Mòbil se situarà també un contenidor per a dipositar poda.
 
Dissabte 11 de juliol → Platja d'Almardá (Avinguda de Corinto) de 9 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Al costat l'Ecoparc Mòbil se situarà també un contenidor per a dipositar poda.