El servei de socorrisme realitza amb èxit un simulacre de salvament a la platja del Port de Sagunt

L'operatiu va ser coordinat per membres del servei de salvament, Policia Local de Platges i Protecció Civil
 


El servei de socorrisme i salvament marítim de l'Ajuntament de Sagunt ha realitzat amb èxit un simulacre de rescat a la platja del Port de Sagunt amb la finalitat de comprovar l'eficàcia dels protocols d'actuació. El simulacre, organitzat per la delegació de Platges, el delegat del qual és José Vicente Muñoz, s'ha efectuat entre l'espigó nord i la posta i ha complit amb els temps estipulats per a este tipus d'operació de rescat.

 
 
 

El dispositiu que ha participat en el simulacre estava format per 7 policies locals, 2 membres de protecció civil, 6 del servei de salvament i socorrisme, un metge i un tècnic sanitari, així com el pilot i el tècnic del dron de salvament. A més, després de 7 anys sense fer-ho, s'ha utilitzat l'embarcació de la Policia Local per a este simulacre.

 

El simulacre ha consistit en el rescat de dues persones: pare i filla. El pare ha entrat a l'aigua a socórrer a la seua filla i ha patit una aturada cardíaca, per la qual cosa tots dos han hagut de ser rescatats. La filla no ha requerit atenció mèdica, mentre que el pare, lògicament, una vegada rescatat i atès, ha sigut traslladat per l'ambulància. Per al rescat d'esta segona víctima s'ha habilitat una zona de seguretat que ha permès que la moto aquàtica la traslladara fins a la vora, on, entre altres mesures, se li han realitzat exercicis de reanimació cardiopulmonar.

 
 
 
Durant l'estiu es realitzen entre 2 i 4 exercicis de simulacre per a millorar els temps de rescat. Estos temps, en la jornada de hui, han sigut d'1 minut i 35 segons fins que el patró ha arribat al lloc on es trobaven les víctimes i 2 minuts 20 segons fins que la víctima inconscient ha sigut traslladada a la vora i se li han realitzat els exercicis de reanimació.