El Teatre Romà acollirà per primera vegada el Torneig Ciutat de Sagunt de Lluita “Capital Valenciana de la Romanització”

El torneig tindrà lloc el dissabte 29 d'octubre i comptarà amb la participació de la Selecció espanyola de Lluita, la selecció murciana, l'aragonesa, l'equip francés de Som Lutte i el Club de Lluita Camp de Morvedre
 
L'Ajuntament de Sagunt i el Club Lluita Camp de Morvedre organitzen el VI Torneig Ciutat de Sagunt “Capital Valenciana de la Romanització” que per primera vegada es realitzarà en el Teatre Romà dissabte que ve 29 d'octubre a partir de les 9.45 hores i que comptarà amb la participació de la Selecció Espanyola de Lluita, la Selecció Murciana, l'Aragonesa, l'equip francés de Som Lutte i el Club de Lluita Camp de Morvedre. 

La particularitat especial de l'esdeveniment és que la competició es desenvoluparà en el Teatre Romà de Sagunt, i es conjuminarà la faceta esportiva i la cultural, amb recreacions de lluita antiga, així com amb desfilades del grup de recreació històrica local Saguntum Cívitas. D'aquesta manera, des del Club de Lluita Camp de Morvedre es recolza la candidatura de Sagunt com a Patrimoni de la Humanitat. 

L'alcalde de Sagunt Quico Fernández, i els regidors d'Esports, Guillermo Sampedro, i de Cultura, José Manuel Tarazona han presentat aquest matí el torneig juntament amb el president del Club de Lluita Camp Morvedre, Juan Carlos Morte, el director tècnic de la Federació Espanyola de Lluita, Francisco Iglesias, representants de la Federació Valenciana de lluita i de Saguntum Civitas, ja que durant el torneig realitzaran una representació històrica amb les figures de l'època que acompanyava a aquest tipus d'esdeveniments.

Durant la presentació, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha destacat que “amb motiu de la declaració de Sagunt com a Capital Valenciana de la Romanització per les Corts Valencianes, hem dut a terme molts actes culturals relacionats amb aquesta declaració i el nostre objectiu de presentar una candidatura a Patrimoni de la Humanitat. En aquest sentit, per a mi és un plaer presentar-vos aquest torneig ja que l'esport és una activitat molt important des de l'Ajuntament de Sagunt i aquesta edició especialment perquè tindrà lloc en el Teatre Romà. A més durant el torneig viurem un espectacle de lluita clàssica i una competició amb grans seleccions entre les quals es troba l'espanyola i la francesa a les que les desitge un bona competició”.

D'altra banda, el president del Club de Luita Camp de Morvedre, Juan Carlos Morte, ha agraït a l'ajuntament de Sagunt: “L'oportunitat de celebrar el torneig en el Teatre Romà l'any en el qual la ciutat ha sigut nomenada Capital Valenciana de la Romanització”. Juan Carlos Morte ha convidat “a tots els ciutadans a gaudir de la competició i la recreació que es realitzaran a l'entorn de Sagunt que és un de les millors d'Europa”.

Per la seua banda el director tècnic de la Federació Espanyola de Lluita, Francisco Iglesias, ha agraït “a l'Ajuntament de Sagunt, a la Federació Valenciana de Lluita i al Club de Lluita Camp de Morvedre per fer possible la cessió d'aquesta emblemàtica instal·lació en la qual participarà una representació de l'equip nacional”. Francisco Iglesias ha conclòs que “Sagunt és una ciutat unida a la lluita i espere que en el futur puguem fer ací més esdeveniments importants”.