El Teatre Romà acull la fase final del XV Concurs Nacional de Grups de Teatre Grecollatí

La jornada tindrà lloc este divendres, 16 de setembre, en la qual nombrosos grups de teatre de centres educatius de tota Espanya participaran amb diversos muntatges teatrals

El Concurs de Teatre Clàssic Grecollatí per a grups d'alumnes d'Ensenyament Secundari, organitzat pel Ministeri d'Educació, és una mostra en la qual grups d'estudiants, amb el suport dels seus professors, posen en cap escena de les principals tragèdies i comèdies de la tradició clàssica grega i romana. En esta XV edició, en la qual col·laboren l'Ajuntament de Sagunt i la Generalitat Valenciana, se celebra en el mil·lenari i espectacular Teatre Romà de Sagunt este divendres, 16 de setembre.

Els muntatges de les tragèdies, comèdies o drames de les obres clàssiques, la seua adaptació didàctica i la seua posterior representació teatral, en els propis centres o en festivals juvenils, suposen un encomiable esforç d'energia i vitalitat per part dels alumnes i professors, conservant visca la tradició de la cultura clàssica al mateix temps que mostra la vigència del teatre clàssic en la cultura occidental, en general, i en el panorama teatral actual, en particular.

El programa de representacions començarà amb la modalitat A1, la categoria de tragèdia grega/llatina o comèdia grega. A les 9.00 h amb Troyanas, d'Eurípides, interpretat pel grup “La Nave Argo” del Col·legi Immaculada Jesuïtes (Alacant); i seguirà a les 10.30 h amb Electra, de Sòfocles, del grup “Noite Bohèmia” de la Asociación Zalaeta (la Corunya).

La jornada continuarà amb la modalitat B, la categoria de promoció de la cultura i el teatre clàssic per a alumnes de l'ESO, en què s'interpretarà a les 12.00 h Hedera Helix, sobre textos d'Eurípides i Ovidio, pel grup “Alezeiateatro” Colegio Maravillas (Màlaga); i a les 13.00 ¡¡Por una huella de vaca!!, una aproximació didàctica a Los Sabuesos de Sòfocles, pel grup “In Albis Teatro” Asociación Cultural In Albis Teatro (Sevilla).

Finalment, la modalitat A2, la categoria de comèdia llatina, conclourà a les 15.00 h amb Miles Gloriosus, de Plauto, a càrrec del grup “Noite Bohèmia” Asociación Zalaeta (la Corunya), i a les 16.30 Mostellaria, de Plauto, interpretada pel grup “Alezeiateatro” Colegio Maravillas (Màlaga).

A les 18.00 h es realitzarà el lliurament de premis d'esta edició.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha agraït que el Ministeri d'Educació trie una vegada més el Teatre Romà de Sagunt per a realitzar esta fase final del concurs: «Sens dubte, Sagunt és un referent en la didàctica i la promoció de la cultura clàssica en l'àmbit educatiu. De fet, un dels emblemes més destacats del nostre concepte de Ciutat Educadora és defensar i promoure la cultura clàssica, sobretot amb la participació de grups de gent jove que dinamitza socialment i econòmicament i ens promociona. Totes elles i ells siguen benvinguts a la nostra Civitas Amabilis, a la nostra ciutat».

El Concurs de Teatre Clàssic Grecollatí va ser creat pel Ministeri d'Educació l'any 2005 amb la finalitat de fomentar la difusió dels muntatges teatrals realitzats pels nombrosos grups de teatre en centres educatius de tota Espanya.