Els 21 nous treballadors del programa Garantia Juvenil s’incorporen hui als seus llocs

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, els han rebut hui en l’Ajuntament

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, i el delegat de Promoció Econòmica, Miguel Chover, han rebut en el Saló de Plens de l’Ajuntament els jóvens que hui comencen a treballar en els diversos departaments del consistori dins del programa de contractació Garantia Juvenil de la Generalitat Valenciana. El programa d’ajudes a la contractació en entitats locals va destinat a persones jóvens qualificades i no qualificades inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil de la Comunitat Valenciana (EMPUJU) amb el suport del Servef.
 
El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Chover, qui els ha donat la benvinguda, els ha recodat que amb este programa “treballareu i desenvolupareu els vostres coneixements en pràctiques reals en una administració pública”, i ha afegit que quan acabe esta relació laboral “haureu adquirit una experiència que a tots ens haguera fet falta alguna vegada en la vida i podreu desenvolupar-vos en el món laboral amb major facilitat en el futur”.
 
Per altra banda, Fernández ha assenyalat que este programa els brinda una oportunitat en un món laboral “que no és tan positiu com volguérem”. L’alcalde ha manifestat que l’atur juvenil és el que més està patint la crisis i “és per això que la Unió Europea junt als diferents governs duen a terme estos programes pressupostats per les dos entitats” i per això els ha recordat que “de la vostra actitud i responsabilitat depén tornar amb esforç els millors serveis a la ciutadania”.
 
 
Programa Garantia Juvenil
 
El programa Garantia Juvenil de la Generalitat Valenciana té per objecte promoure l’ocupació mitjançant la contractació de jóvens aturats menors de 30 anys qualificats o no qualificats per la prestació de serveis d’interés general i social i millorar així l’adquisició d’experiència professional per facilitar la seua posterior inserció en el mercat laboral. D’esta forma, l’Ajuntament oferix contractes a jornada completa, de 12 mesos de duració, a jóvens d’entre 16 y 30 anys.
 
La subvenció per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ascendix a 269.505,72 euros. L’aportació municipal ascendix a 115.602,36 euros per completar la quantitat necessària per als salaris dels 21 nous ocupats que sumen un total de 385.108,08 euros.
 
La relació de llocs és la següent: 2 llocs Grau Turisme, 1 Grau Enginyeria Industrial, 1 Grau Arquitectura Superior, 1 Cicle mitjà Administració, 2 Cicle superior Administració, 2 Grau Economia o ADE, 1 Grau Educació Social, 2 Grau Activitats Físiques i Esportives, 1 Grau Comunicació Audiovisual, 1 Enginyeria Camins, 1 Grau Dret, 1 Grau Informàtica, a més de 5 auxiliars administratius.