Els adults i majors de 60 anys podran mantenir-se en forma gràcies als programes d'Activitat Física i Salut de l'Ajuntament de Sagunt

La delegació d'Esports torna a oferir el programa “Activat! El moviment és vida” destinat per a majors d'entre 60 i 102 anys, i el programa “Troba el teu temps” destinat a adults d'entre 16 i 60 anys
Imagen 1Imagen 2
Els adults i majors de més de 60 anys podran mantenir-se en forma gràcies als programes d'Activitat Física i salut que la delegació d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat i que començaran a partir d'octubre. D'una banda, el programa “Activat! El moviment és vida” dirigit a persones majors d'entre 60 i 102 anys. I d'altra banda, el programa “Troba el teu temps” destinat a persones d'entre 16 i 60 anys i xiquets de 3 a 6 anys. Tots dos programes s'ofereixen tant en el nucli de Port de Sagunt, en el Pavelló José Veral; com en el nucli de Sagunt, en la Casa de la Joventut. Les activitats duraran fins a juny de 2016.

El regidor delegat d'Esports, Guillermo Sampedro ha destacat que “amb aquesta programació d'activitats físiques cobrim tot l'espectre de població de més de 16 anys, incidint de manera important en els nostres majors amb el programa Activa't, i fins i tot amb educació física de base per a xiquets i xiquetes de 3 a 6 anys”. Sampedro ha afegit que “creiem en l'esport com un ben social, que genera salut i benestar individual i serveix com a element socialitzador entre les persones. Per aquest motiu garantim l'accés a la pràctica de l'esport a tothom perquè puga augmentar la seua qualitat de vida”.

Com a novetat, enguany la delegació d'Esports va assumir enguany una activitat de Serveis Socials que realitzarà conjuntament amb el centre “Voramar”, i que es realitzarà amb professors de l'àrea. També es consolida la marxa nòrdica, aposta de la delegació per a combatre el sedentarisme i perquè la gent considere caminar com una activitat física.

Cal destacar que tots dos programes tenen molt bon acolliment, ja que l'any passat van participar més de 400 persones i enguany l'objectiu és arribar al mig miler en les activitats de “Troba el teu temps”. I d'altra banda, en el programa “Activat! El moviment és vida” està previst que ronde els 200 usuaris.

El programa “Activat! El moviment és vida” té com a objectiu aconseguir que l'activitat física siga un hàbit entre la població major de 60 anys perquè mantinguen un estil de vida saludable. Aquesta proposta se centra en les possibilitats, no en les limitacions.

Les activitats es realitzaran depenent de l'edat. D'una banda hi ha un grup sènior, dirigit a persones de 60 i 70 anys amb bona mobilitat i autonomia, que realitzen exercicis en els quals el moviment és l'eina principal, amb jocs psicomotors, treball de resistència i equilibri. D'altra banda, s'hi haurà un altre grup de majors, per a persones de més de 70 anys que se centren a realitzar exercicis amb moviments globals suaus, equilibri, mobilitat articular i coordinació. Finalment, estarà el grup or destinat a persones que necessiten una activitat pràcticament individualitzada, on predomine la consciència corporal, moviments suaus i adaptats com a tècniques Feldenkrais, estiraments i molt més.

A més, els dimecres a les 9.30 es realitzarà també la “Marxa nòrdica”, una activitat de resistència que consisteix a caminar amb uns bastons, que aporten major estabilitat al moviment i a més impliquen a la part superior del cos, augmentant els beneficis i aportant equilibri postural.

El programa d'activitat física i salut per a adults “Troba el teu temps” oferirà diferents activitats com: les *fisicorecreativas entre les quals es troben, aerostep, tonificació i estiraments, gimnàstica integral, control gim, pump, ioga dinamic i fitcross. Dins d'aquest programa també es realitzaran exercicis de gimnàstica postural, que consisteix en una activitat física que integra el cos i la ment, tonifica i estira els músculs, millora la postura i aconsegueix un desenvolupament efectiu i equilibrat, especialment per a persones amb problemes d'esquena. Totes aquestes activitats estan destinades a adults d'entre 16 i 60 anys.

D'altra banda, també oferiran educació física de base per a xiquets d'entre 3 a 6 anys, on es treballa amb l'activitat psicomotriu dels xiquets amb jocs, l'expressió corporal, el ritme i moltes més activitats que enriqueixen els seus patrons motors.

A més, en el Poliesportiu Municipal Internúcleos es podrà fer exercicis en la sala de musculació, on els assistents modelen i desenvolupen el seu cos mitjançant un entrenament individualitzat amb peses i màquines. Aquest programa també oferirà la possibilitat de plans d'entrenament individualitzats per a la preparació d'oposicions, atletes d'alt nivell i participants de carreres populars amb activitats de preparació física.

Cal destacar que l'horari de les activitats es modificarà en període vacacional escolar i que la delegació d'Esports es reserva el dret de realitzar canvis.

Per a obtenir més informació contactar telefònicament amb el Pavelló Jose Veral (96 269 94 45); la Casa de la Joventut (96 265 58 64); o el Poliesportiu Municipal Internúcleos (96 265 58 79).