Els alcaldes de Sagunt i Bunyol es reuneixen per a intentar aconseguir millor finançament per als conservatoris municipals

Els dos primers edils han coincidit que l'objectiu és que aquests centres es financen amb fons públics de la Generalitat Valenciana
Imagen 1
 
L'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, i el delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, s'han reunit amb l'alcalde de Bunyol, Rafael Pérez, i el regidor del Conservatori, Manuel Sierra, amb la finalitat d'abordar una estratègia comuna per a aconseguir un millor finançament per part del govern autonòmic dels conservatoris de música de tots dos municipis.
 
Els dos primers edils han assenyalat que existeixen moltes similituds entre els dos centres. Concretament, l'alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, ha destacat: “Tant en el cas de Bunyol com en el cas de Sagunt tenim un conservatori municipal que està finançant-se sobretot des dels pressupostos municipals i també amb les aportacions dels alumnes, alguns dels quals no són del municipi, encara que la diferència és que els que són de la ciutat estan subvencionats i els que són de fora paguen més”. 

Fernàndez també ha indicat: “Un conservatori hauria d'estar finançat íntegrament per la Generalitat Valenciana i, per tant, el motiu de la reunió era posar-nos d'acord per a compartir la problemàtica i demanar una entrevista amb els responsables de la conselleria d'Educació i reclamar que els conservatoris de Bunyol i de Sagunt passen a ser gestionats i finançats amb fons públics de la Generalitat Valenciana. A més, haurien de tenir un mapa de conservatoris, en aquest cas de grau mitjà i també superior, que es financen amb càrrec als seus pressupostos si realment es pensa que la formació musical és importantíssima i està molt arrelada a la identitat dels valencians”. 

Cal destacar que en la reunió també va participar el secretari de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) de Sagunt i membre del consell escolar, Ximo Alite.