'Els amors prohibits de Na Úrsola i En Joan', una obra de Passió per Sagunt coproduïda per l'Ajuntament

L'obra mostra a una alcavota que provoca un amor clandestí i l'intent d'assassinat del marit de la jove, que acaba en un procés judicial

Este divendres, dissabte i diumenge, que són 24, 25 i 26 de maig, a les 20.30, a les 20 i a les 19 hores respectivament a l'Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, Passió per Sagunt interpretarà Els amors prohibits de Na Úrsola i En Joan. Esta obra, que té una duració de 90 minuts, està coproduïda per l'Ajuntament de Sagunt i part del text en valencià amb tints celestinescos de Toni Ruíz i l'adaptació i direcció d'Amparo Vayá.

L'obra mostra a una alcavota que provoca un amor clandestí i l'intent d'assassinat del marit de la jove, que acaba en un procés judicial. Estos fets van ser recollits per l'historiador Andrés Díaz Borrás en el seu llibre Contra Úrsola, publicat en 2007.

Des de Passió per Sagunt expliquen que esta obra és una història basada en fets reals, en la qual una bella jove anomenada Úrsola, casada per interés amb Jaume Erau, home major i fill d'una família acabalada de Morvedre, descobrix l'amor en braços del jove i apassionat Joan Argent, mestre de la vila. Este amor creixerà ràpidament, al mateix temps que creix la necessitat de desfer-se del marit de la jove Úrsola perquè els jóvens puguen casar-se. Ajudats per amics i veïns, confabularan per a posar fi a la vida de Jaume Erau. Tot desembocarà en un judici que portarà conseqüències inesperades per a tots. La història transcorre en la rodalia de l'església Santa Maria, la plaça Major i carrers confrontants, on vivien els personatges reals que han inspirat esta obra.

Les entrades del divendres poden adquirir-se:

https://www.agendasagunto.com/espectaculo/2/els-amors-prohibits-de-na-ursola-i-en-joan-viernes.html

Les entrades del dissabte poden adquirir-se:

https://www.agendasagunto.com/espectaculo/2/els-amors-prohibits-de-na-ursola-i-en-joan-sabado.html

Les entrades del diumenge poden adquirir-se:

https://www.agendasagunto.com/espectaculo/2/els-amors-prohibits-de-na-ursola-i-en-joan-domingo.html