‘Els Capvespres a La Casa Penya’ acaben l’estiu amb més de 200 participants

S’han organitzat huit activitats: quatre visites guiades, dos contacontes, un taller sobre rates penades i una jornada astronòmica

Acció Ecologista-Agró i l’Ajuntament de Sagunt han portat a terme els dijous de juliol i agost d’enguany Els Capvespres a La Casa Penya, programa en el qual han participat més de 200 persones. En les activitats han pogut gaudir de la natura i la posta del sol en la Marjal d’Almardà.

S’han organitzat huit activitats: quatre visites guiades, dos contacontes, un taller sobre rates penades i una jornada astronòmica. Així, els participants han pogut connectar amb la natura davall la màgia de la llum càlida que el sol dibuixa en el cel durant les últimes hores del dia, l'objectiu del qual era dels huit Capvespres a La Casa Penya.

El primer Capvespre tingué lloc el dijous 6 de juliol, quan es va fer una visita guiada a La Casa Penya per descobrir els tresors naturals de la Marjal d'Almardà-Almenara amb la seua espectacular posta del sol. Esta activitat es va repetir els dijous 20 de juliol, 3 d'agost i 10 d'agost. I, en conjunt, estes quatre visites guiades van comptar amb la participació de més de 80 persones.

Els altres quatre Capvespres al centre d’educació i voluntariat ambiental de la Marjal d’Almardà-Almenara, que van sumar més de 120 participants, van ser dos contacontes infantils amb la Niñacristal, un taller sobre rates penades i una jornada d’observació astronòmica. El primer contacontes, celebrat el 27 de juliol, va ser El gall de canyar Porfiri, una cita amb la qual es va descobrir la gran biodiversitat de les nostres marjals. Després, el 24 d'agost, amb el segon contacontes Les superheroïnes de l’arròs es va aprendre com les rates penades ens ajuden a controlar plagues agrícoles i de mosquits.

Precisament, el 13 de juliol va acudir Toni Rubio (La Granja de Bitxos) per a explicar  també els beneficis ambientals que ens reporten les rates penades, així com per ensenyar a construir refugis per a estos mamífers voladors. El 17 d'agost va ser l'astrònom Amadeo Aznar (Astronomía Para Todos) qui va visitar La Casa Penya. Amb ell, els participants van observar els anells de Saturn i diferents constel·lacions.

A més a més, el dilluns 31 de juliol, fora de la programació dels Capvespres, també es va celebrar una altra jornada astronòmica a La Casa Penya. Concretament, una festa de benvinguda amb Sapiencia per a xiquets sahrauís, englobada en el projecte Amanar. Esta jornada va incloure una visita guiada, jocs i activitats infantils i, per descomptat, una observació astronòmica.

Des d’AE-Agró expliquen: «Estem molt contentes amb la bona acollida que ha tingut el nou format dels Capvespres a La Casa Penya. De fet, valorem com un encert i una necessitat adaptar l’horari de les activitats estivals a les condicions climàtiques, resultant en este sentit les convocatòries organitzades a poqueta nit una molt bona alternativa per a defugir de les elevades temperatures de l’estiu». A més, han indicat: «Volem recordar que, des del passat diumenge 3 de setembre, La Casa Penya obre de nou els diumenges, d’11 a 13 hores, per a celebrar visites guiades. Vine, viu i descobreix els tresors naturals de la Marjal d’Almardà!».