Els col·legis de Sagunt celebren el Dia de l'Arbre Escolar

Més de 700 escolars participen en esta iniciativa educativa d'Acció Ecologista-Agró
Imagen 1Imagen 2
La Comissió d'Educació Ambiental d'Acció Ecologista-Agró ha visitat, un any més, els col·legis de Sagunt per a celebrar el Dia de l'Arbre Escolar. En esta activitat que ha tingut lloc durant gener i febrer han participat més de 700 alumnes de 5é de primària de setze escoles del municipi.
 
L'activitat forma part del Programa Municipal de Medi Ambient de Sagunt que inclou també als voluntaris de la Colla Verda i el projecte educatiu Participa! amb els instituts de la ciutat, i consta d'un taller teòric de conscienciació, impartit en els col·legis sobre la importància de la vegetació, i una plantació per part dels escolars d'espècies aromàtiques en el pati de l'escola o en un jardí pròxim.
 
Segons expliquen des de AE-Agró, en la primera part de l'activitat, els alumnes han rebut una xarrada-taller teòrica per a descobrir la importància de la vegetació en el nostre entorn, així com les activitats humanes que la posen en perill i què poden fer ells per a ajudar a les plantes, com per exemple reciclar paper i cartó per a conservar els boscos. Durant esta xarrada-taller, a més, l'alumnat ha repassat continguts ja impartits en el col·legi, com el procés de fotosíntesi o la cadena alimentària, així com prenen consciència de la importància de les plantes i dels serveis ambientals que elles ens ofereixen com la producció d'oxigen, aliment, biodiversitat, protecció del sòl fèrtil, paisatge…
 
En acabar la part teòrica, els joves han realitzat una plantació d'un total de 400 plantes de diferents espècies aromàtiques en el mateix pati del col·legi o en un jardí pròxim, entre timó (thymus vulgaris), romer (rosmarinus officinalis) i espígol (lavandula angustifolia).
 
Des de AE-Agró han volgut agrair els col·legis de Sagunt la seua implicació i col·laboració envers esta iniciativa, especialment el professorat ja que sense la seua ajuda i la implicació dels joves “este projecte no portaria més d'una dècada pintant de verd els col·legis de Sagunt”. A més, agraeixen a l'Ajuntament la seua aposta per esta iniciativa i per la resta d'activitats que desenvolupen amb el Programa Municipal d'Educació Ambiental.