Els estudiants de primària del municipi es van unir a la Volta

Xiquets i xiquetes participen en la Vuelta Junior Cofidis durant la sisena etapa de la Volta Ciclista a Espanya
 Dijous passat diversos estudiants de col·legis de tot el municipi van gaudir de la sisena etapa de la Volta Ciclista a Espanya i van participar en la pròpia carrera. Açò va ser possible gràcies a la iniciativa “La Vuelta Junior”, un programa que es realitza des de fa anys durant les edicions de la Volta a Espanya i que fomenta l'activitat física i la participació escolar en l'esdeveniment.

 

A les 14.30 del passat dijous, xiquetes i xiquets dels cursos de tercer a sisè de primària van ser convocats a l'inici de l'avinguda Mediterrani del Port de Sagunt per arreplegar els seus equips i bicicletes i posicionar-se en la línia d'eixida, que va marcar l'últim quilòmetre de la pròpia etapa de la volta. A les 15.30 es va donar la senyal d'eixida i els participants de tercer curs van eixir cap a la meta.

 
 

En intervals d'entre cinc i deu minuts els van seguir els estudiants de quart, cinquè i sisè. Encara que la jornada va estar marcada per la calor, l'organització de l'esdeveniment va cuidar dels joves participants oferint-los aigua i refrescant-los contínuament.

 

En arribar a la meta, els guanyadors de cada curs van pujar al podi i van ser premiats. Més tard, quan els ciclistes professionals van finalitzar l'etapa, els guanyadors de la Volta Junior van pujar amb ells al podi, on van poder fer-se una foto amb el líder Chris Froome, del Team Sky.

 
 

 
 

El regidor d'Esports, Miguel Chover, ha explicat que són “120 xiquets que hem seleccionat durant mesos en els col·legis del municipi i han pogut gaudir d'una zona de carrera” compartida pels ciclistes professionals. “Ha sigut una experiència meravellosa a nivell educatiu i a nivell esportiu”, ha dit el regidor.

 

L'organització de l'esdeveniment va ser a càrrec d’Unipublic, l'empresa que organitza la Volta Ciclista a Espanya, que va coordinar esforços amb l’exciclista local Antonio García González, qui es va encarregar d'anar als diferents col·legis participants donant a conèixer la iniciativa durant els últims mesos. “Es va anar als col·legis de la zona i els vam donar una classe teòrica i una pràctica, i es van seleccionar uns dos xiquets per classe més o menys”, explica García, qui també destaca la participació dels joves. “Hi ha moltes ganes i es veu en tots els xiquets que hi ha ací arreplegant els mallots amb els seus pares, els quals també tenen acreditacions per ser els seus fills seleccionats, aclarix García, qui va acompanyar els participants durant el recorregut.

 

La Vuelta Junior Cofidis és un projecte que porta realitzant-se en diverses edicions de la Volta Ciclista a Espanya, fruit de la col·laboració de diverses entitats com la pròpia empresa Cofidis i l'organitzadora de la Volta, Unipublic, amb l'Associació de Ciclistes Professionals i la Fundació Deporte Jove del Consell Superior d'Esports.