Els grups de l'Oposició reclamen la nul·litat del pressupost de 2016 aprovat per la Junta de Govern

C's, PP i IP afirmen que si no prospera la reclamació acudiran a la via contenciós administrativa i el portaveu d'IP ha manifestat que des del seu grup fins i tot estudiarien interposar un recurs per la via penal
 
Els portaveus Raúl Castillo (C's), Sergio Muniesa (PP) i Manuel González (IP) 
 
Els grups polítics de l'Oposició de l'Ajuntament de Sagunt, el Partit Popular, Iniciativa Porteña, el Partit Socialista i Ciutadans, interposaran una reclamació administrativa sol·licitant la nul·litat de ple dret del pressupost municipal de 2016, aprovat de forma inicial en Junta de Govern per l'Equip de Govern, format per Compromís, Esquerra Unida i ADN Morvedre. 

Els portaveus de PP, IP i C’s han afirmat en roda de premsa que si no prospera la reclamació, acudiran a la via contenciós administrativa i el portaveu de Iniciativa Porteña, Manuel González, ha manifestat que des del seu grup estudiaran fins i tot interposar un recurs per la via penal. 

El portaveu del Partit Popular, Sergio Muniesa, ha explicat que aquesta decisió està motivada perquè l'Equip de Govern no s'ha ajustat a la legalitat ni en l'elaboració ni en l'aprovació del pressupost. “Es tracta d'un acord il·legal del tripartit del senyor Fernández, ja que existeix un informe en contra del secretari general de l'Ajuntament de Sagunt. En el passat Ple els grups de l'Oposició demanàrem que el pressupost es quedara sobre la taula, per falta de temps per estudiar-ho i falta de participació, i ho van aprovar el mateix dia en la Junta de Govern Local.
Han dut a terme una actuació bolivariana i no els ha influït l'opinió de la resta de grups polítics, dels veïns, de les associacions o del Consell Econòmic i Social. Per açò diem que és un pressupost fosc, perquè s'ha aprovat amb una nul·la participació de la ciutadania. Ara, la decisió de revocar o no aqueixos pressupostos aprovats per Junta de Govern Local és seua, no està subjecta a condicions, és una qüestió de legalitat. En la passada legislatura, des del Partit Popular sempre vam tendir la mà a l'Oposició, a més en una conjuntura econòmica difícil, i no recorrerem a l'opció d'aprovar els pressupostos per Junta de Govern, una possibilitat que ells sempre criticaven i de la qual ara se n’aprofiten. A més, era alguna cosa que ja tenien previst. Per açò, anem a actuar amb criteri jurídic i no descartem cap via”, ha afirmat el portaveu dels populars. Muniesa també ha criticat que “a nosaltres se'ns acusava d'unflar un pressupost de 58 milions i ells ara presenten un de 71 milions”. 

Per la seua banda, el portaveu del grup municipal de Iniciativa Porteña, Manuel González, ha assenyalat: “Saben que el que han fet és una il·legalitat. Des del nostre grup municipal afirme que acudirem als tribunals demanant que siguen imputats per prevaricació, ja que estaven informats que el que estaven fent era il·legal. Arribat el cas demanarem mesures cautelars de suspensió del pressupost. A més, són uns comptes que estan unflats i suposaran un endeutament perquè les despeses fixes es van a incrementar.”. González també ha recordat que “ara parlen que els pressupostos es bloquegen i aqueix bloqueig és el que han fet ells mateixos durant els últims sis anys”. 

El portaveu de Ciutadans, Raúl Castillo, ha indicat que “han incomplit les formes i els preceptes sense tenir en compte les responsabilitats i conseqüències. Ciutadans som l'únic grup que hem tingut converses amb Alcaldia i deixem clar que no anem a negociar ni una xifra sense la revocació de l'aprovació per Junta de Govern. Quan la situació siga regular ho estudiarem i no tanquem la porta a la negociació posterior a la revocació. La revocació és una decisió que ha de prendre l'Equip de Govern sense condicions i córrer amb els riscos d'una mala decisió”.