Els portaveus dels grups polítics del municipi es reuneixen a Madrid amb el director general d'ocupació per a tractar els acomiadaments de Bosal

“Hem aconseguit un conveni especial en ajudes d'un any per als treballadors majors de 55 anys i per als més joves”, assenyala Teresa García
 
L'Alcalde de Sagunt, Francesc Fernàndez, portaveus i regidors dels diferents grups polítics (Compromís, EU, ADN, Ciutadans, PSOE, IP i PP) i representants del comitè d'empresa de Bosal i del sindicat Comissiones Obreres s'han reunit aquest matí a Madrid amb el director general d'Ocupació amb l'objectiu de negociar amb el ministeri les ajudes dels treballadors afectats pel tancament de Bosal. “En la reunió s'han tractat els aspectes tècnics relatius a com es va a tramitar l'expedient i de quina manera s'ha de resoldre”, explica Teresa García, Tinent d'Alcalde.

García es mostra satisfeta perquè “en la reunió d'avui s'ha ampliat l'espectre d'ajudes, baixant el límit d'edat dels 56 anys que estava establit anteriorment als 55, i s'inclouen també ajudes als més joves. Les ajudes es concediran quan els ex treballadors hagen esgotat la seua prestació”. Explica Tinent d'Alcalde i portaveu de Compromís que es tracta d'un “conveni especial”, ja que aquest tipus d'ajudes, en principi, es concedeixen quan l'empresa en qüestió va a continuar amb la seua activitat productiva, no obstant això, el ministeri ha mostrat la seua “voluntat d'aplicar el decret de manera que també li arribe l'ajuda a la gent de Bosal, perquè es tracta d'un cas especial a causa de la forma en la qual s'ha tancat”. García també ha explicat que des del ministeri se'ls ha assegurat que aquestes mesures acordades es tramitaran en el mes de desembre i es fan en aplicació pressupostària de 2016.

D'altra banda, la portaveu ha volgut assenyalar que la reunió de representants del PP a Madrid esdevinguda dilluns passat “l'havia demanat el comitè d'empresa a través del PP mentre que la d'avui l'havia sol·licitat l'ajuntament i tenia més sentit perquè es reflecteix la unanimitat que hi ha a Sagunt quant a aquest tema i es garanteix que en cas que hi haguera algun canvi, aqueixos recursos van a estar disponibles”.