En la platja d’Almardà oneja la bandera de “La platja més accessible”

L'empresa thyssenkrupp Encasa ha atorgat este reconeixement a la platja saguntina després de guanyar el concurs amb més de 10.000 vots
 La platja d’Almardà s'ha imposat, amb 10.725 vots, com a guanyadora de la quarta edició del certamen “La platja més accessible dels Fans”, una proposta de l'empresa thyssenkrupp Encasa per triar quina és la platja espanyola més accessible per a les persones que tenen condicionada la seua mobilitat.

 

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor de Platges, José Vicente Muñoz; la regidora de Turisme, Natalia Antonino, i la directora de màrqueting i comunicació de thyssenkrupp Encasa, Belén Galán, han participat hui en l'acte de lliurament d’esta bandera en el punt accessible de la platja d’Almardà.

 
 

Durant este acte, a més d'informar sobre la mecànica de la campanya, s'ha destacat la labor de l'Ajuntament per la millora dels punts accessibles i el consistori ha reconegut el treball de tot l'equip de Protecció Civil, els vertaders encarregats que les persones que patixen alguna discapacitat o qualsevol persona major puguen gaudir d'un immillorable dia de platja. 


Quico Fernández ha agraït a thyssenkrupp Encasa este reconeixement i ha declarat que “la platja, a banda de ser un lloc segur, net i mereixedor de tots els reconeixements, banderes blaves i certificats, ha de ser com la resta de la ciutat un àmbit on tothom puga tindre les mateixes oportunitats”.

 

Fernández assegura que este és “un objectiu absolutament compartit per tota la societat: que qualsevol persona, siga la que siga la seua capacitat, puga accedir a tots els serveis i també a tot tipus d'oci. Açò fa una societat més igual, més justa”. A més, l'alcalde ha recordat que “fa molt de temps que vam posar en marxa el punt accessible en la platja del Port de Sagunt i posteriorment es va posar en la platja d’Almardà”. Fernández ha recordat el treball que l'Ajuntament du a terme en este aspecte des de fa anys.

 
 

El regidor de Platges, José Vicente Muñoz, ha agraït a l'equip de Protecció Civil pel seu treball i ha dit que cal “seguir treballant perquè el pròxim any puguem aconseguir un altre guardó”.

 

D'altra banda, Belén Galán ha donat les gràcies a les autoritats públiques, a l'equip de Protecció Civil i als usuaris de la platja “que han mobilitzat les masses novament per a donar el reconeixement a la platja d’Almardà com la Platja més Accessible dels Fans 2017”.

 

Galán ha reconegut el treball ben fet “perquè el municipi de Sagunt tinga dos punts accessibles” i també “el tracte humà que es té en este punt i la labor de Protecció Civil i de tota eixa gent que any rere any repetix, i tota eixa gent que abans no venia i ara ha començat a vindre des que fa dos anys el Port de Sagunt va rebre el seu premi”.

 
 

Després de més d'un mes de votacions, la platja d’Almardà ha obtingut el guardó que la certifica com la més adaptada per a persones amb mobilitat reduïda i aconseguix un reconeixement que ja va guanyar la platja del Port de Sagunt en 2015. L'empresa thyssenkrupp Encasa reconeix que açò consagra la implicació de l'Ajuntament de Sagunt per aconseguir que el municipi siga una destinació turística per a tots.

 

El 32 % dels votants s'ha decantat per la proposta saguntina, amb més del doble de vots d'avantatge respecte a la platja de Torreblanca, que ha quedat en segona posició amb 4.167 vots. La campanya es va obrir al públic el passat 19 de juny i hi han competit més de 80 platges de tot el país. En total han votat 31.500 usuaris a través de la seua pàgina web.

 

La platja d’Almardà compta amb quasi dos quilòmetres de longitud i està formada per arena fina i grava. El seu major atractiu està en el cordó de dunes de gran valor ecològic.