Entrades anticipades esgotades per a “SÓCRATES, juicio y muerte de un ciudadano”, protagonitzada per Josep Maria Pou

L'obra teatral es representarà demà, 5 d'agost, a les 22.30 h en el Teatre Romà de Sagunt
Imagen 1
La representació de l'obra SÓCRATES, juicio y muerte de un ciudadano, tindrà lloc demà, 5 d'agost, com a part de la programació de Sagunt a Escena 2015 i començarà a les 22.30 hores al Teatre Romà. Les entrades anticipades per a este espectacle ja s'han esgotat i la venda només es realitzarà demà a partir de les 18.30 h amb un màxim de 4 entrades per persona.

Josep Maria Pou encapçala un repartiment ple de coneguts noms del teatre en un text de nova creació que porta a l'escenari el judici al filòsof atenés condemnat a mort per denunciar la corrupció i la superstició. L'obra està escrita i dirigida per Mario Gas i està també interpretada per Borja Espinosa, Carles Canut, Guillem Motos, Amparo Pamplona, Ramón Pujol i Pep Molina.

A més de ser un dels pensadors més coneguts de l'antiga Atenes i mestre de Plató, Sòcrates està considerat el pare del pensament occidental. Ell, un savi que no va voler escriure els seus pensaments perquè considerava que tothom havia de desenvolupar els seus, va ser l'autor d'aquella irònica expressió amb que la Humanitat reconeix hui la seua ignorància: 'Només sé que no sé res'. L'actor Josep Maria Pou interpreta un Sòcrates que serà jutjat i condemnat pels seus conciutadans després d'haver denunciat la corrupció en Atenes i haver advertit sobre el paper supersticiós i manipulador de la religió oficial. Acusat de menysprear als déus i corrompre a la joventut, es va negar a fugir, com li proposaven els seus deixebles, quan va ser condemnat a ingerir una copa de cicuta. I la seua mort va acabar convertida en una de les més famoses de la història.

La completa programació de teatre, música, dansa i arts circenses s'estendrà fins al 12 de setembre. Esta edició 2015 del festival destaca per la presència de companyies i artistes molt coneguts. Concretament, són deu les propostes escèniques que s'han programat per a enguany a Sagunt a Escena, a les quals se sumen les sis de Sagunt a Escena Creix organitzades per l'Ajuntament de Sagunt. A més, esta diversa oferta cultural inclou quatre espectacles gratuïts que tindran lloc en la pujada al Castell i en la mateixa façana del teatre sota el nom d’ Off Romà.