Es constitueix el Consell Rector del Pacte Territorial d'Ocupació de la comarca del Camp de Morvedre

En la primera reunió a la qual han assistit tots els representants s'ha signat la constitució del consell i el mateix pacte per l'ocupació
Imagen 1Imagen 2
Amb l'objectiu principal de reduir les taxes de desocupació així com el de millorar l'ocupabilitat de les persones en atur de la comarca, s'ha constituït hui el Consell Rector del Pacte Territorial d'Ocupació del Camp de Morvedre a Sagunt a més de signar-se el citat pacte. A l'acte que ha tingut lloc en el saló d'actes de l'ajuntament saguntí, han assistit representants de tots els agents socials implicats (UGT, Comissions Obreres, l'Associació d'Empresaris de Camp de Morvedre ASECAM, AVA-ASAJA i l'Associació de Comerciants de Camp de Morvedre FACOSA), així com dels ajuntaments de Sagunt i de Canet d'en Berenguer i de les mancomunitats de Les Valls i de la Baronia per a signar tant la constitució del consell com el mateix pacte.

L'acord se sustenta en un model de govern a escala múltiple sobre el qual es necessita aprofundir, com així recomana el Comité de les Regions en honor d'una efectiva contribució a la consecució dels objectius fixats per l'Estratègia Europea 2020. En definitiva, es tracta de signar els compromisos necessaris per a impulsar un instrument la finalitat última del qual és la d'abordar des de diferents perspectives la problemàtica de la desocupació i aprofundir en la seua resolució, contribuint a la consecució dels objectius fixats en diferents documents estratègics i marcs legislatius d'àmbit europeu, estatal i autonòmic.

Les línies d'actuació per a la consecució dels objectius pactats són conéixer les necessitats de formació, ocupació i desenvolupament empresarial; millorar la qualificació professional dels recursos humans; promoure la inserció laboral dels col·lectius desfavorits; fomentar la creació de noves empreses afavorir el desenvolupament de la xicoteta i mitja empresa; i vertebrar el territori i afavorir la corresponsabilitat territorial.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, al costat de la Directora General d'Ocupació i Formació del Servef, Rocío Briones, han presidit l'acte de rúbrica que dóna principi a un acord pel qual els municipis de la comarca s'uneixen per a crear una plataforma que aprofite les sinergies, els esforços i els recursos de cadascun per a combatre la desocupació. Fernández ha manifestat que amb aquest pacte s'aconsegueix “un canvi d'orientació de fer polítiques que respon a una sensibilitat en què la participació dels agents socials i els ajuntaments és fonamental”, a més de recordar que és necessari arribar a aquest tipus d'acords que repercuteixen directament en les persones.
 

Briones ha recordat que dissenyar polítiques que estiguen adaptades a les necessitats reals de les empreses, dels treballadors i del territori “és una de les apostes que des de la Conselleria s'estan duent a terme” i per açò ha felicitat al consell rector per la signatura d'aquest acord.

Entre els assistents a l’acte es trobava el Secretari Autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, el qual ha felicitat al consell rector per l'acord territorial que han signat, ja que és “un pas més en l'adreça que se segueix des de la Generalitat en la recuperació de llocs de treball ben pagat i en bones condicions”, i sobretot ha valorat “la sensibilitat del Servef per voler rescatar l'esperit de servei públic, des del convenciment del paper fonamental que les administracions locals tenen en la lluita contra la desocupació”. També ha recordat les últimes dades que reflecteixen la disminució en els últims mesos de la xifra d'aturats en el nostre territori i creixent en paral·lel el nombre d'afiliacions a la seguretat social, sent doncs la comunitat que lidera la recuperació econòmica de l'estat.

La regidora de Presidència, Teresa García s'ha referit a la signatura com “un primer pas per fer comarca i per constituir accions que es desenvolupen amb els agents socials i administracions locals en matèria d'ocupació, ja que és el principal problema contra el que volem lluitar”. Per aquest pacte “ens sentim especialment contents i orgullosos”.