Este divendres començarà el primer festival de Recreacions Històriques de Sagunt

Els dies 28, 29 i 30 se celebrarà este festival Saguntum Invicta pioner a Espanya amb diverses Pompes pel casc antic i Ludus en el Teatre Romà

 

Este divendres 28 d'abril començarà el primer festival de Recreacions Històriques de Sagunt, Saguntum Invicta. Se celebrarà els dies 28, 29 i 30 d'abril i es tracta d'un festival pioner a Espanya en el qual es farà una recreació històrica de l'època imperial de Sagunt. El projecte parteix de la comissió cívica del Consell Assessor de Patrimoni de la Humanitat de l'Ajuntament de Sagunt, del qual forma part Saguntum Civitas.

 

El festival comença el divendres 28, a les 20.00 hores, amb una Pompa que eixirà de l'ajuntament i recorrerà Camí Reial, carrer dels Horts i finalitzarà en el Teatre Romà. Hi participaran els grups Tarraco Ludus, de Tarragona; Ludus Augusta, de Saragossa; Cohors III Lucensium, de Lugo; l'Associació Napoleònica Valenciana; el Club de Lluita Camp de Morvedre i Saguntum Civitas. En total, seran 150 els participants en les recreacions històriques.

 

El dissabte 29, a partir de les 18.00 hores, la plaça Major acollirà una Pompa que finalitzarà en el Teatre Romà, a les 19.00 hores. A continuació, s'iniciaran els Ludus, en els quals es farà una recreació històrica de l'època imperial, on Sagunt va aconseguir la seua màxima esplendor. També es recrearà la part civil, militar i legionària, amb gladiadors, magistrats, el governador, patricis, esclaus, etc, intentant mostrar com era la vida que envoltava als gladiadors.

 

Finalment, el diumenge 30, a partir de les 11.00 hores, es repetirà de nou la Pompa i els Ludus en el Teatre Romà, per a tots aquells que no puguen assistir la vesprada del dissabte.

 

Saguntum Civitas és una associació de recreació històrica que naix de l'interès d'un grup de persones, com a conseqüència de l'amor per la cultura, el patrimoni i el passat històric del municipi, així com la importància històrica de la ciutat. El seu principal objectiu és la lluita per recuperar la cultura clàssica de Sagunt i està integrat per persones de tot el Camp de Morvedre.