Finalitza la Mostra Novembre Negre 2016

La setena edició de la Mostra arriba a la seua fi amb un balanç molt positiu
Imagen 1Imagen 2
​La setena edició de la Mostra Novembre Negre, organitzada per la regidoria de Joventut i l'associació Phillip&Sam, ha tancat la persiana fins a l'any pròxim i el balanç ha sigut molt positiu en tots els aspectes, tant en esdeveniments, com en organització i públic assistent.

cal destacar l'alta participació del Festival de Curtmetratges negres, amb quasi un centenar de pel•lícules presentades, diverses d'elles a càrrec de realitzadors locals estudiants de la Escola Jove de Cinema, una escola municipal de cinema a Sagunt que va engegar la regidoria el passat any. La internacionalització del festival ha sigut clau per a la participació de curts, comptant amb quinze països inscrits, destacant la filmografia francesa, un clàssic del noir europeu, amb cinc inscripcions.

El nombre de micro-relats IES del concurs també ha augmentat exponencialment, amb quasi setanta relats presentats, la major participació de la història del concurs.

Al llarg dels quasi trenta esdeveniments de la Mostra, el públic assistent ha rondat les 3.000 persones, quasi totes del nostre municipi, sent el concert de The New Raemon i Jeremy Enigk el que més persones de fora de la localitat va registrar. Quasi mil espectadors han visionat les projeccions cinematogràfiques de la Mostra d'enguany amb un total de 15 pel·lícules entre la selecció de cinema negre, el cicle de cinema negre i boxa i els homenatges, a una mitjana de més de 60 assistents per pel·lícula. 
 
Fotografies del Black Meeting y del lliurament de premis del concurs de curtmetratges.
 
“És un balanç molt positiu i estem molt contents. El treball és realment dur i complex, amb tanta activitat cultural, però l'esforç, finalment, mereix la pena” destaca Fran García, director de Novembre Negre. “L'oferta és molt àmplia i tot ha fluït en gran manera. La Mostra és municipal i per tant és important que els nostres veïns gaudisquen dels actes programats, és important que els diners s'empren de la millor manera possible. L'important ara és afinar tots els elements que sabem que funcionen bé i potenciar-los en la mesura de les nostres possibilitats. Aplicant terminologia ISO, ara ens toca un paper de millora contínua”.

En aquest sentit, segons explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, “el balanç d'enguany ha sigut molt positiu i el treball dels últims mesos s'ha reflectit en una oferta més atractiva i en més públic que ha gaudit del festival. A més, enguany hi ha hagut un salt en l'interès que ha suscitat la mostra en els mitjans, molt interessats a promocionar el Novembre Negre”.

“Els mitjans han estat més pendents que mai dels moviments de Novembre Negre, i encara que no siga un objectiu, el Casal Jove i per extensió, el nostre municipi, han tornat al mapa informatiu durant un mes complet”, ha conclòs Fran García.