Focs artificials, correfoc i batucada per a la nit de Sant Joan a la platja del Port de Sagunt

A més, es reforçaran els servicis de salvament, socorrisme, la SAG i Policia Local per a garantir la seguretat i la neteja durant i després de la nit de Sant Joan en les tres platges del municipi

Com és habitual, la nit de Sant Joan a Sagunt se celebrarà amb diverses activitats i espectacles que amenitzaran la jornada nocturna. La regidoria de Festes i Cultura Popular ha preparat una programació amb focs artificials, batucada i un correfoc per a la nit del diumenge 23, des de les 22.30 hores fins a la mitjanit en el passeig marítim de la platja del Port de Sagunt. A més, les regidories de Platges i de Policia Local junt amb la SAG han implementat reforços en els seus servicis per a garantir la seguretat i la neteja durant tota la nit.

La regidora de Festes i Cultura Popular, Patricia Sánchez, afirma: «Com ja és tradició, ens reunirem en el passeig de la platja del Port de Sagunt per a gaudir en família i amb les amistats de la nit més màgica de l'any». Així mateix, afig que, com a novetat, «es canvia l'activitat de la zona itinerant del correfoc per a millorar l'experiència de l'espectacle amb més espai i visibilitat».

Patricia Sánchez ha explicat en què consistirà la programació per a la nit de Sant Joan: «D'una banda, a les 22.30 hores podrem gaudir, des de la plaça de la Concòrdia en direcció al Pantalà, d'un espectacle itinerant de foc, percussió i música, que s'unirà a un correfoc des de la plaça del Rellotge de Sol fins al Pantalà. I, d'altra banda, a les 23.59 hores gaudirem d'un castell de focs artificials que es dispararà des del recinte portuari amb la col·laboració de l'Autoritat Portuària de València».

Respecte a la SAG, perquè les platges queden netes després de la nit de Sant Joan, s'empraran neteja-platges, una pala frontal, 3 pales mixtes, 3 poals per a residus, 3 motocarros, una escombradora i 2 bufadors. La neteja començarà a les 5 hores i el personal estarà format per un encarregat, 8 persones de neteja manual i 6 persones per a maquinària. A més, els socorristes repartiran bosses per a la població.

D'altra banda, l'horari del servici de salvament i socorrisme serà de 22 a 4 hores i estarà compost per 2 coordinadors i 6 socorristes. Així mateix, es comptarà amb un quad a Almardà i 2 al Port de Sagunt. També hi haurà 2 ambulàncies de 23 a 3 hores amb metge i tècnic.

El regidor de Platges, Roberto Rovira, ha expressat el seu desig que la ciutadania gaudisca de la nit, però demana «responsabilitat a totes les persones que estiguen a la platja, i sobretot qui s'estiga banyant, ja que a la nit és més complicat poder fer un rescat per part del servici de salvament». A més, Rovira afig: «Estem en un espai natural i demanem a totes i tots que cuidem la nostra platja respectant els entorns dunars i no deixant fem a la platja».

Finalment, la Policia Local també tindrà un servici especial per a la nit de Sant Joan. Un total de 18 agents prestaran servici de nit per a garantir la seguretat i atendre la programació de tots els actes previstos. Els agents, pertanyents a les seccions de ‘Seguretat ciutadana’ i ‘Platges’ es coordinaran per a donar una àmplia cobertura. Respecte a la secció de Platges, es prestarà servici en horari ininterromput des de les 10 hores del diumenge 23 a les 4 hores del dia 24. Es cobriran les platges del Port de Sagunt, Almardà, Corinto i Malva-rosa. A més, es col·laborarà amb el servici de Salvament i Socorrisme.

En relació amb el servici de Seguretat ciutadana, s'atendran tots aquells servicis programats, així com les incidències que es produïsquen en les zones d'afluència de la costa. Des de la regidoria de Policia Local es destaca el treball preventiu i de coordinació del departament perquè la nit transcórrega amb total normalitat.