Gran èxit de la tretzena edició del cicle de música sacra “Sagunt in Excelsis”

Més de 1.200 persones van assistir als concerts de música sacra

 

La tretzena edició del cicle de música sacra “Sagunt in Excelsis” va finalitzar el passat dimarts una de les seues edicions més exitoses. Una resposta tant de crítica com de públic amb més de 1.200 espectadors que van assistir als diferents concerts programats en el cicle de música sacra.

 

El cicle es va iniciar dissabte passat 1 d'abril, amb la participació de l'Orquesta y Coro de la Sociedad Lira Saguntina amb la interpretació del Rèquiem de G. Fauré, concert inaugural que fou ja un anunci del magnífic desenvolupament posterior de la resta de concerts. El dimarts 4 d'abril, fou el torn del quartet vocal Gradualia que va interpretar la Misa pro defunctis de T. Luis de Victoria. Un concert excel·lent que va ser recompensat amb una gran ovació i un públic en peu.


 


 

 

El dia 9 d'abril, Diumenge de Rams, l'Orquesta y Coro Ad Libitum va oferir el Rèquiem de W.A. Mozart, davant un públic totalment entregat que va abarrotar la gran nau de l'Església del Bon Succés. Un extraordinari concert que suposa un reconeixement i salt qualitatiu del director, professor i musicòleg Francesc Gamón, dirigint l'Orquesta y Coro Ad Libitum.

 

I finalment, Música Reservata de Barcelona va clausurar esta edició de “Sagunt in Excelsis”, amb la interpretació del Officium defunctorum (1605) de T.L. de Victoria, davant un auditori que va gaudir de les magnífiques veus d’esta acreditada formació.

 

Un any més, i este de manera molt especial, “Sagunt in Excelsis” es consolida, en el calendari de la Setmana Santa Saguntina com a cita de referència obligada per als amants de la bona música.


 


 

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha declarat que “Sagunt in Excelsis s'ha convertit en una cita obligada dins de la programació cultural per als amants de la música sacra i públic en general, integrant-se en el conjunt d'actes de la nostra històrica Setmana Santa Saguntina”.

 

A més, “cal destacar la qualitat i assistència a totes les actuacions en espais religiosos de la nostra ciutat, especialment la colpidora actuació de l'Orquesta y Coro Ad Libitum interpretant el Rèquiem de Mozart sota la direcció de Francesc Gamón”.