Hui s'ha signat l'escriptura de transferència de la titularitat de l'immoble de l'IES Eduardo Merello

L'institut, abans propietat de l'empresa ArcelorMittal, pasa a ser titularitat de la Conselleria d'Educació
 
El delegat d'Educació, José Manuel Tarazona, durant la reunió
 
 
La Conselleria d'Educació i l'empresa Arcelor han signat l'escriptura de transferència de la titularitat de l'immoble de l'IES Eduardo Merello del Port de Sagunt. José Manuel Tarazona, regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, ha estat present en l'acte de la signatura, que s'ha realitzat en la Conselleria d'Hisenda, entre Vicent Soler, Conseller d'Hisenda i Model Econòmic, i Héctor López, director de la planta ArcelorMittal de Sagunt.

El delegat d'Educació ha declarat que “ha sigut fonamental esta transferència de titularitat perquè hi ha hagut una situació de risc de l'activitat docent i educativa i de la titularitat del propi institut, ja que si ArcelorMittal haguera entrat en concurs de creditors o una situació jurídica similar hauria sigut un autèntic desastre. Gràcies a l'esforç de l'Ajuntament de Sagunt, d’Arcelor i les conselleries d'Hisenda i Educació s'ha resolt este problema que porta arrossegant-se molts anys”.

L'immoble de l'IES Eduardo Merello era propietat de l'empresa ArcelorMittal, l'ús de la qual estava cedit a la Generalitat perquè poguera realitzar les activitats docents corresponents al centre. En 1988, la Conselleria d'Educació i l'empresa Siderúrgica del Mediterrani S.A. van establir un conveni per a la cessió del centre Eduardo Merello a la xarxa pública de centres de la Generalitat Valenciana.