Igualtat organitza l'acte del XIII Aniversari del Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere

L'acte se celebrarà el dijous a les 19 hores en el Casal Jove amb un treball audiovisual i corporal en col•laboració amb Camí de Nora

La delegació d'Igualtat, en el seu programa d'actes entorn del 25N (Dia Internacional Contra la Violència de Gènere), celebra el dijous a les 19.00h en Casal Jove de Port de Sagunt el XIII Aniversari del Pacte Ciutadà contra la Violència de Gènere. Sota la direcció de Sergi Juesas, de la companyia de teatre Camí de Nora, s'exposarà un projecte audiovisual en el qual la companyia i l'àrea d'Igualtat han estat treballant recentment. També hi haurà un treball d'expressió corporal i es donarà la benvinguda a les noves entitats adherides al pacte.

Des de l'àrea d'Igualtat i des de l'Ajuntament de Sagunt a nivell general es convida a tots aquells ciutadans i ciutadanes que ho desitgen a acudir a aquesta celebració.

Recordant el Pacte

El Pacte, que naix en 2003 després d'aprovar-se per unanimitat, té com a objectiu principal aconseguir un rebuig social de la violència de gènere, així com promoure models alternatius de convivència per a arribar a una tolerància zero de la violència cap a les dones. Naix a manera de punt de partida i té la voluntat d'estar obert permanentment a noves incorporacions d'entitats que desitgen participar en aquest objectiu comú.

L'Ajuntament de Sagunt considera prioritari impulsar polítiques integrals que contemplen la prevenció, detecció i eradicació final de les situacions de violència contra les dones de la ciutat. Tant per part de l'Ajuntament com de les associacions, entitats i/o organismes col•laboradors, es contribuirà a l'eliminació o no creació de barreres amb la finalitat d'aconseguir la igualtat d'oportunitats.

Els compromisos generals d'aquest acord són: fer visible la realitat de la violència cap a les dones, considerar la violència domèstica com un fet social i no una qüestió privada, exigir responsabilitats, considerar a les víctimes amb alguna discapacitat com més vulnerables, així com promoure i recolzar les iniciatives de prevenció de violència de gènere que es produïsquen en la ciutat.

Per part de les associacions, entitats i/o organismes, que fins ara hi ha 268 adherides, el compromís també inclou la difusió d'informació sobre activitats de sensibilització, donar a conèixer els diferents serveis per a les víctimes.

Si es coneix alguna associació, entitat esportiva, cultural, comerç, etc. no adherida al Pacte i que desitge fer-ho, pot sol·licitar-ho enviant un correu a dona@aytosagunto.es