Ja està obert el termini d'inscripció a l’Escola jove de Cinema, Muppets i Titelles per al pròxim curs

L’escola engegada per la delegació de Joventut ha programat una oferta formativa formada per un total de vuit cursos dels quals set estan destinats a joves i un gran taller als més xicotets
Imagen 1
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt torna a engegar l’Escola jove de Cinema, Muppets i Titelles”. La nova oferta formativa per al curs 2016-2017 està formada per un total de vuit cursos dels quals set estan destinats a joves (d'entre 18 a 35 anys i de 12 a 16 anys) i un gran taller als més xicotets (d'entre 6 a 11 anys). Les places són limitades i els interessats a participar en la escola jove poden inscriure's des d'avui i fins al pròxim 30 de setembre.

El regidor delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha destacat que “per a aquest segon any de l'escola municipal de cinema, hem augmentat l'oferta amb el taller d'història del cinema i el de perfeccionament actoral i confiem repetir l'èxit de l'any passat, amb més de 140 alumnes i alumnes, alguns d'ells col·laborant en rodatges o fent els seus propis treballs. A més, hem ampliat l'edat per a inscriure's, cercant tallers i activitats per a totes les edats, des dels sis anys fins als 35 anys”.

Per als apassionats del cinema que els agrada estar darrere de la càmera, aprendre llenguatge cinematogràfic, la planificació de la posada en escena i el maneig de càmeres poden apuntar-se al taller de “direcció de cinema I”. Una acció formativa practica que se centrarà que l'alumnat adquirisca els coneixements necessaris perquè de forma autònoma, puga engegar un projecte cinematogràfic. El curs es realitzarà, els dimarts, de 18 a 20 hores, d'octubre a maig i el preu és de 140 euros.

A més, per a aquest nou curs l’escola ha volgut crear un taller de “direcció de cinema II” en el qual l'alumnat se centrarà en aspectes més tècnics de la composició cinematogràfica, així com de l'edició, per a poder realitzar un projecte de curtmetratge final. El curs es realitzarà els dijous de 18 a 20 hores d'octubre a maig i el preu és de 160 euros.

D'altra banda, els que preferisquen estar davant la càmera, hi ha programat un taller de “interpretació davant la càmera”. Un curs pràctic dissenyat per a alumnes d'interpretació que vulguen preparar-se de manera específica per a cinema i televisió. Els alumnes d'aquest taller compartiran pràctiques cinematogràfiques amb els alumnes del taller d'adreça de cinema. El taller es desenvoluparà també els dimarts de 18 a 20 hores d'octubre a maig i el preu és de 140 euros.

L’escola també oferirà un taller de “perfeccionament actoral” per a actors de teatre o llicenciats en escoles d'art dramàtic, que vulguen iniciar-se en el treball actoral davant la càmera, així com actors amb formació o experiència prèvia, que vulguen continuar aprofundint en aquest mitjans. El curs es realitzarà els dilluns de 18 a 20 hores d'octubre a maig i el preu de la matrícula és de 160 euros.

D'altra banda, també hi haurà disponible un taller de “titelles”, aquestes obres tenen característiques especials diferents de qualsevol altre muntatge. Els alumnes s'acostaran a aquest món perquè al final del curs l'alumne siga capaç de posar el pràctica una representació. El taller tindrà lloc els dimecres de 18 a 20 hores i el preu és de 72 euros. 

L'últim dels tallers dirigit a persones d'entre 18 a 35 anys és el de “història pràctica & anàlisi fílmic”. Aquest curs és essencial perquè per a poder fer cinema cal veure cinema. En aquest curs, els alumnes aprendran a veure i analitzar pel·lícules, mentre viatgen per la història del cinema. A més rodaran curtmetratges seguint les normes dels diversos moviments cinematogràfics. Aquest taller es desenvoluparà els dilluns de 18 a 21 hores i el preu és de 104 euros. 

Per a aquest nou curs, l’escola també ha programat un curs per a joves d'entre 12 a 16 anys. Es tracta del taller “cinIES joves”, un curs destinat a joves de l'IES, en el qual aprendran a escriure guions, interpretar, gravar, dirigir i editar els seus propis curts. Aquest curs es desenvoluparà els dissabtes de 10 a 11.30 d'octubre a maig i el preu és de 72 euros.

Finalment, els xicotets d'entre 6 a 11 anys també tindran el seu espai en l’ escola amb el taller “minicine” en el qual els més xicotets aprendran a escriure guions, interpretar, fotografiar i dirigir el seu primer curt. El preu és de 72 euros i el taller tindrà lloc els dissabtes de 10 a 11.30 hores d'octubre a maig.