José Manuel Tarazona acudeix a la presentació del primer mata-segells turístic de Sagunt

El mata-segells, que il·lustra el Teatre Romà, serveix per a “reflectir el nostre patrimoni i impulsar i dinamitzar el turisme”, afirma l'edil de Cultura
Imagen 1Imagen 2
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, ha assistit a l'acte de presentació de primer mata-segells turístic que Correus ha dedicat al municipi de Sagunt. En l'acte també han estat presents Carlos Bono, director de l'oficina de Correus de Sagunt, i Francisco Querol, secretari general de la Federació d'Associacions Filatèliques de la Comunitat Valenciana (FASFILCOVA).

Tarazona ha expressat que “és una gran satisfacció per a nosaltres, com a Ajuntament, que una empresa de distribució tan important i consolidada com Correus haja pensat en nosaltres per a fer aquest mata-segells, que reflecteix el nostre patrimoni i impulsa i dinamitza el turisme”. A més el regidor ha volgut recordar que al febrer d'enguany Sagunt va ser declarada Capital Valenciana de la Romanització i recentment s'ha constituït el Consell Assessor del Patrimoni de la Humanitat, per la qual cosa ha valorat la presentació del mata-segells com “un acte que reforça la iniciativa per a consolidar Sagunt com una ciutat amb un gran patrimoni”, i ha afegit que “aquest patrimoni va a poder ser distribuït a nivell estatal i internacional gràcies a aquest nou mata-segells”.
 
 
A l'esquerra, detall del mata-segells; a la dreta, els assistents a l'acte.
 
El mata-segells, que il·lustra la imatge del Teatre Romà, estarà disponible en l'oficina de correus de Sagunt (av. Sants de la Pedra, 75), per a qualsevol que ho sol·licite al moment de realitzar els seus enviaments. El director de l'oficina, Carlos Bono, ha recordat que “Correus en 2015 va posar en funcionament una iniciativa destinada a promoure el turisme a Espanya a través de l'emissió d'aquests mata-segells, dissenyats per a col·laborar en la difusió d'imatges, esdeveniments, festivitats, llocs i monuments emblemàtics de diferents localitats a través dels enviaments postals”. D'esta manera, ha expressat que este primer mata-segells turístic de Sagunt és “una oportunitat per a la promoció d'un espai tan important i turístic per a Sagunt com és el seu Teatre Romà. Amb aquest mata-segells s'aconsegueix acostar el Teatre Romà als aficionats a la filatèlia que són molts, amb un element tan important per a la seua afició com és aquesta empremta, que deixa informació bàsica per a les col•leccions i li dóna vida als seus segells”.

Finalment, Francisco Querol, secretari general de FASFILCOVA, ha agraït a l'Ajuntament i a Correus la seua col·laboració amb les iniciatives filatèliques i ha anunciat que ja són 22 els mata-segells turístics nous que s'han presentat solament aquest mes entre la Comunitat Valenciana i la regió de Múrcia. Finalment, ha volgut manifestar que “a partir de hui, aquest mata-segells farà que els enviaments que isquen d'aquesta oficina reflectisquen el Teatre Romà, que és l'empremta que s'ha decidit que represente a Sagunt a tot el món” i ha afegit que es tracta del primer mata-segells turístic però que “tant de bo vinguen molts més”.