Joventut presenta el cartell de la quarta edició del Splash Sagunt Comic Festival

El festival de còmic saguntí tindrà lloc el 10, 11 i 12 de febrer de 2017
Imagen 1

El Splash Sagunt Còmic Festival ja té cartell i data de celebració per a la quarta edició. El 10, 11 i 12 de febrer tindrà lloc este certamen que es consolida un any més i en el qual este gènere literari serà el protagonista absolut.
 
Fidels a la tradició que els cartells del festival estiguen il·lustrats per autores, en esta nova edició ha sigut la dibuixant barcelonina, Susanna Martín, la responsable d'il·lustrar i donar-li color a la proposta de 2017. Autora prestigiosa, compromesa i viatgera,  Martín ha il·lustrat mitjans com Diagonal, Pikara Magazine, Balanzín, Capçalera, Tretzevents, La Madeixa, Tentacles¸ Página 12 o El País, a més de fanzines i diversos projectes conjunts.
 
Traduïda a sis idiomes, Alicia en un mundo real (Norma Editorial, 2010) va ser la seua primera novel·la gràfica, amb guió d'Isabel Franc, amb la qual va obtenir un ampli reconeixement. Va ser en 2011 quan va dibuixar la seua sèrie infantil La Martina, la por i el gat Faluga per a la revista catalana Tretzevents, a més de col·laborar en l'obra col·lectiva Yes we camp! Trazos para una (r)evolución (Dibbuks). Martín és autora de la col·lecció de còmic infantil Em dic... (Publicacions de l'Abadia de Montserrat) a més de publicar en el periòdic argentí Página 12 la tira mensual No somos hermanas! conjuntament amb Flavia Company. Des de 2014 coordina per a Norma Editorial l'antologia de còmics Enjambre i va repetir amb Isabel Franc en la novel·la gràfica Sansamba.
 
Martín, que a més participarà en el festival, forma part del Col·lectiu d'Autores de Còmic i va ser una de les coordinadores de la plataforma Wombastic, resposta gràfica a l'avantprojecte de reforma del llei de l'avortament i va conduir l'espai radiofònic QdeCOMIC en l'emissora InOut Radio durant 2014-2015.
 
El festival de còmic Splash Sagunt torna enguany després de l'èxit de la passada edició que va concloure amb xifra rècord de 2.000 assistents, més de trenta autors dels més importants del panorama nacional i un homenatge al gran historietista Carlos Giménez. Un any més, la regidoria de Joventut torna a organitzar este festival que consolida el seu protagonisme entre els festivals del gènere a Espanya.