Joventut programa “Campus Jove” una escola d’estiu per a adolescents

El campus, que es desenvoluparà durant l'última setmana de juny i tot el mes de juliol, es basa en oci estival de qualitat i municipal
Imagen 1Imagen 2
La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt va a engegar per a l'última setmana de juny i tot el mes de juliol el Campus Jove, una espècie de Escola d’Estiu per a adolescents basada en un oci estival de qualitat i municipal. Durant cadascuna d'aquestes cinc setmanes, el Casal Jove ha previst una sèrie de tallers per a joves d'entre 11 i 18 anys, una iniciativa que s'engega enguany per primera vegada. El període de matriculació s'iniciarà a matí.

El primer d'aquests campus és el “Estiu Jove Casa Penya”, amb activitats d'educació mediambiental destinada a realitzar activitats per a conèixer els nostres aiguamolls a través de tallers i itineraris per la Casa Penya. Aquests tallers es realitzaran juntament amb Acció Ecologista Agró en dos torns, del 27 de juny a l'1 de juliol, i del 4 al 8 de juliol, amb un cost de 32€.

El segon és el “Campus Webserie”, centrat en l'audiovisual, que es planteja com un espai en el qual els i les joves puguen aprendre a comunicar i experimentar les seues emocions, així com atendre les emocions d'altres persones, principalment en format webserie, alguna cosa que ja es treballa des de la regidoria de Joventut a través de la iniciativa “Ytuquemiras?”. El taller es realitzarà del 4 al 8 de juliol, amb un cost de 32€.

De l'11 al 17 de juliol tindrà lloc el Campus “The Good Gamer”, format per tres especialitats: Mangetsu (coneixements sobre el manga i la cultura oriental), Youtube (entorn de la cultura del streaming i la cultura del youtube) i Disseny de Videojocs (amb masterclass i tornejos, així com excursió al Festival Dreamhack de València). El preu de matrícula és de 24€. La següent setmana, la del 18 al 25 de juliol, se celebra el “Campus Multimèdia”, on els joves aprendran a ser periodista i els secrets que hi ha darrere i davant d'una càmera, de la redacció d'un periòdic o d'una emissora de ràdio. Gravaran spots, reportatges, elaboraran guions de curtmetratges, així com una excursió a Llevant Televisió. El cost és de 32€.

Finalment, el “Campus Music”, en el qual els joves músics de la localitat podran estar en un ambient musical on compartir amb altres músics i traure el màxim profit a l'instrument, descobrir els secrets de grans músics i aprendre els trucs per a millorar com a músic/a, a sonar millor, a gravar, etc. Compta amb les modalitats de veu, guitarra, baix, bateria, DJ i rap, amb un cost de 32€.

Els cinc campus són successius en el temps pel que la matriculació pot ser d'algun dels campus o fins i tot de tots en ser tallers d'una setmana, amb activitats de 10 a 14h i fins i tot diverses activitats i excursions diverses vesprades. Segons explica el regidor de Joventut, “és un format nou en el qual cerquem temes molt concrets i especialitzats, que són els que els propis adolescents ens han demanat, com a tallers de videojocs, audiovisuals o de música. És una edat en la qual costa molt traure'ls del llit a l'estiu i confiem que amb aquests Campus ho fem, ja que anem a tractar qüestions que els motiven”.