Joventut programa diverses activitats d'oci per a aquesta setmana en el Casal Jove

Entre les activitats destaquen un contacontes, una projecció cinematogràfica, tallers i altres iniciatives dins de la programació de Novembre Negre
Imagen 1
La delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt ha programat per a aquesta setmana diverses activitats d'oci en el Casal Jove com contacontes, una projecció cinematogràfica, tallers i altres iniciatives dins de la programació del cicle Novembre Negre. 

Avui, dimecres, 11 de novembre, a les 19.30 hores, tindrà lloc el taller literari “La identitat del crim”. Aquest taller, que està dins de la programació de Novembre Negre, comptarà amb la presència de Marian García, especialista en creació literària i que proposa una jornada divertida per als joves majors de 14 anys. Els interessats a participar poden apuntar-se de manera gratuïta cridant al 96.268.34.39.

El divendres, 13 de novembre, a partir de les 19 hores es projectarà la pel·lícula “The Drop”, dirigida per Michael R. Roskam, que explica la història d'un solitari cambrer que rescata un cadell d'un poal de fem a Brooklyn. Els seus problemes comencen quan apareix l'amo de l'animal, un home amb problemes mentals que, a més, està involucrat en una conspiració criminal que es planeja en el bar en el qual treballa el cambrer. 

D'altra banda, el dissabte, 14 de novembre, continuen les activitats amb “Black Meeting nn’15” que tindrà lloc de 10 a 14 hores. En aquesta iniciativa, que s'inclou dins de la programació de Novembre Negre, participaran “Dani el Rojo” que visitarà el Casal Jove amb el llibre “Confessions d'un gànster de Barcelona”, escrit per Lluc Olivera que compta amb Daniel Rojo com a narrador de les seues pròpies aventures. Daniel Rojo Bonilla, més conegut com “Dani el Rojo” o “El Millonario”, segons la policia de Barcelona, és un conegut gànster dels anys vuitanta i noranta, i exatracador de bancs. Durant la jornada també estarà present Pere Cervantes, que porta quasi vint-i-cinc anys pels carrers d'aquest país amb una placa en la butxaca, una pistola en la cintura i una mirada en forma de enregistrament que li serveix, de primera mà, per a crear les seues novel·les. Afirma que es va llicenciar en la carrera errònia, que en aqueixa època no existia la llicenciatura de narrador d'històries, i que la seua experiència de tres anys en els Balcans li va ensenyar que l'hostilitat, al marge d'ètnies i religions, sol temperar-se amb la lectura. L'autor presentarà els seus dos últims treballs “No nos dejan ser niños” (Edicions B) i “Internet Negro”. Per a tenir ben lligat a Dani el Rojo, l'activitat compta amb un altre escriptor de novel·la negra ensinistrat com a agent en els Mossos d´Esquadra. La seua primera novel·la “La Ira del Fénix” (Playa de Ákaba Narrativa) va suposar un retrat policial elogiat per il·lustres de les lletres com Lorenzo Silva. “La penitencia del alfil” (Alrevés Ediciones) el confirma com a un escriptor entretingut i laboriós. Finalment, José Luis Muñoz presentarà “Marero” l'última novel·la de l'escriptor de novel·la negra, que ha sigut un dels principals exponents del gènere a Espanya. Vinculat a la Semana Negra de Gijón, des dels seus inicis, ha impartit conferències en universitats de sud-amèrica i ha sigut convidat a nombrosos congressos literaris. Escriu també en el seu blog “La soledad del corredor de fondo”.

A més, el dissabte, 14 de novembre, a les 18 hores, tindrà lloc el contacontes per als més xicotets “Els detectius del medi ambient”. L'activitat, destinada per a xiquets d'entre 3 i 9 anys, explica la història de Joan i Anna que reciclen el seu fem, dipositant cada cosa en el seu contenidor…però un dia els contenidors desapareixen, el fem s'acumula en les cases i tot és un caos. L'entrada és gratuïta amb invitació i per a aconseguir-ne una, els interessats hauran de cridar al 96.268.34.39.

D'altra banda, fins al 5 de desembre, es poden visitar les mostres “Ezequiel 25:17 y el Señor Lobo” i “Bugas, jaco i porros: El cine quinqui español”.