La tercera edició de la mostra puntoDOC ja és a punt de començar amb tres intensos caps de setmana en els quals es projectaran els millors documentals de l'última temporada, inclosos quatre premiats amb 2 Oscar, 1 Goya i Gaudí: Citizenfour, Amy, Sueños de sal i Game Over, respectivament. A més, aquest dimecres s'inaugura la mostra amb Stanbrook i l'assistència del seu director Marque Lledó que ve ex profeso des d'Albània on està rodant la seua nova pel·lícula. El festival es desenvoluparà del 13 al 30 d'abril en el Casal Jove del Port de Sagunt.
Tal com va explicar el regidor delegat de Joventut Guillermo Sampedro "des de Joventut seguim apostant per l'audiovisual i enguany volem donar-li una major projecció al festival, passant de dos a tres setmanes i amb més activitats paral·leles que enriqueixen aquesta cita amb el documental, com les sessions matinals en col·legis i instituts entre setmana o el concurs perquè els joves graven el seu propi documental en 24 hores”. Sobre la implicació social i històrica del consistori, Sampedro afig que “la inauguració d'aquest dimecres amb la projecció de Stanbrook, sobre l'últim vaixell que va evacuar a més de 2.600 republicans des del port d'Alacant en el final de la guerra arreplega el mandat de l'Ajuntament a l'hora de recuperar la Memòria História sobre la guerra civil i el franquisme".
Al llarg del festival el Casal Jove comptarà amb la presència d'alguns dels autors com: Marta Figueras, productora de Game Over, que estarà el divendres 22 d'abril, Pablo García Pérez, co-director de Tchindas, el divendres 29 d'abril i Paty Godoy, co-directora de Farselona, el dissabte 30 d'abril.
Les tretze projeccions que componen el puntoDOC es reparteixen en tres setmanes i suposen un variat repàs al bon estat de forma del gènere documental, amb mirada especial als Drets Humans, la diversitat sexual i la denúncia. Las Sinsombrero sobre les intel·lectuals desconegudes –o silenciades- de la generació del 27, Pura Vida, sobre el rescat a l'alpinista Iñaki Ochoa en la seua escalada a l'Himàlaia, o un documental clàssic dels anys 20 com Berlín, Simfonia de una Ciudad, són algunes de les suculentes propostes.
Els films es complementen amb activitats paral·leles que amplien l'abast de la Mostra, com l'estrena de la segona temporada de la webserie TuQMiras? protagonitzada per joves de 14 a 17 anys, el 24 hores.doc Festival, en el qual es repta als participants a gravar un curtmetratge en un dia, o el High & Elementary DOCs que porta les pel·lícules als instituts de Sagunt en horari lectiu.
A més el Casal Jove posa a la disposició dels afeccionats un servei de ludoteca els tres dissabtes del festival a la vesprada, perquè els majors puguen deixar als seus xiquets ben atesos mentre gaudeixen de les pel·lícules. Els dissabtes al matí s'ofereixen documentals aptes per a xiquets per a conrear la vocació per a tots els públics dels nostres festivals culturals.