Joventut programa “Splash 3: Què no pare la diversió! Sagunt Còmic Festival”

La nova edició del festival té preparades diverses activitats per al cap de setmana del 12 al 14 de febrer
 
 
La tercera edició del Splash ja està entintada. Des de la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt han preparat tot un seguit de activitats al voltant del món del còmic amb la finalitat de realitzar una divertida festa per a tota la família. El festival es desenvoluparà del 12 al 14 de febrer en el Casal Jove.

El regidor delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha explicat que "per a aquesta edició, a més de portar les principals novetats i artistes en el món del còmic a nivell nacional, hem incorporat la presència del fanzine i el món autoeditat, una novetat enguany. Confiem que aquest festival, que és modest, puga anar creixent any rere any i consolidant la seua presència en el circuit de festivals de la novel·la gràfica i el còmic".

Els dies 12, 13 i 14 de febrer envairan el Casal Jove una voràgine d'entrepans i vinyetes aglutinades. Igual que l'any passat, aquesta tercera edició conté una gran diversitat d'accions creatives, una part lúdica potent i per descomptat, la visita dels autors més destacats del panorama nacional, amb la presència del mestre Carlos Giménez, que serà el gran homenatjat i rebrà, de mans d'Álvaro Pons, el Premi “Una vida de vinyetes 2015”. També hi haurà dues exposicions. La primera està dedicada al 35º aniversari de l'editorial La Cúpula, amb una representació d'il·lustracions de portades emblemàtiques. I la segona serà “Sagunt Z: Living Zombieland”, un repàs per l'univers zombi en el màniga i l'anime, obra dels joves del Mangetsu.

Durant el festival, es projectarà cinema per a totes les edats. Xarrades, videojocs i una secció d'Acte-editats i Il·lustracions, comandat pels més joves. Els guardonats del SPLASH 2016 també visitaran el Casal Jove per a rebre els seus premis. Concretament, es tracta de Carlos Giménez, Paco Roca, Daniel Torres, Nadar i Orgullo i Satisfacción. D'altra banda, per als més xicotets de la casa hi ha preparats jocs, tallers i zona d'inflables. A més, en la zona de stands, hi haurà algunes de les més interessants editorials, llibreries i fanzines que exposen els seus interessants catàlegs per a nosaltres, i a més, acompanyats pels seus artistes gràfics.

Les activitats començaran el divendres 12 de febrer, a partir de les 16.30 hores, amb la inauguració dels stands de les editorials. A partir de les 17 hores s'inaugurarà l'exposició “Quan vam ser underground: 35 anys de portades de la cúpula”, una exposició sobre les il·lustracions originals de l'editorial La Cúpula, des dels seus orígens fins a l'actualitat. A les 17.30, s'inaugurarà l'exposició “Living Zombieland”, una divertida exposició sobre l'univers zombie realitzada pels joves del Mangetsu. A partir de les 18 hores, tindrà lloc l'obertura de la zona de videojocs. Paral·lelament, es projectarà el documental “Solo para superviventes”; i també es realitzarà la presentació de la revista “Xiulit”, destinada a xicotets d'entre 8 i 13 anys. Més tard, a partir de les 19 hores es projectarà la pel·lícula “Memorias de un zombie adolescente”. I finalment, a partir de les 19.30 se li farà lliurament a Daniel Torres del premi de el “Millor còmic del 2015” per “La casa”.

El dissabte 13 de febrer, les activitats començaran amb “La hora de Grafito editorial”, on l'editorial presentarà les seues últimes novetats. A partir de les 11.30 hores, Carles Ponsí, un prestigiós autor associat al còmic d'humor, presentarà nou treball “Socorro, mi madre tiene Facebook”. El joves a partir de 12 anys, podran assistir a partir de les 11.30 hores del taller “El fanzine Mural”. A la mateixa hora, es projectarà la pel·lícula “Astérix: La residencia de los dioses”. A partir de les 12 hores, Nathalie Bellón presentarà “Exploradores”, un àlbum de poesia gràfica. Més tard, sobre les 12.30, Mique Beltrán presentarà l'integral de “Cleopatra”. Infalible còmics presentaran a partir de les 13.15 hores “Vidas de los más extraordinarios historietas”. D'altra banda, a partir de les 16.45 es lliuraran el premi “A la millor obra internacional 2015” a l'editorial La Cúpula, per l'obra “Sally Heathcote. Sufragista”, d'altra banda, el premi “Humor gràfic 2015” a la revista Orgullo i Satisfacción. Més tard, també es lliurarà el premi “Entendre el present” a Nadar per “El mundo a tus pies”, i el premi “Una vida de viñetas” per a Carlos Giménez. Durant la vesprada també se celebraran altres activitats. Ana Oncina presentarà “Croqueta y empanadilla”, Anastasia Bengoechea “Monstruo Espagueti” i Álvaro Ortiz “Rituales”. També es projectarà el documental “Solo para supervivientes”.

El diumenge 14 de febrer la jornada començarà amb activitats infantils en el pati del Casal Jove per a xiquets d'entre 5 i 9 anys. Paral·lelament, es presentarà “El misteri de la mansió cremada”. També es presenta “Atrapado en Belchite” de Sento Llobell. D'altra banda, a partir de les 11.30 hores, Toni Cabo oferirà un divertit taller entorn dels seus personatges més icònics. A les 12.45 hores, es farà lliurament del premi a la millor novel·la gràfica nacional de 2015 a Paco Roca per “La casa”. Tot seguit es procedirà a realitzar un sorteig en el qual tots els assistents podran participar amb el seu nombre d'entrada. Per a acabar, a partir de les 14 hores, es procedirà a la clausura del festival.